Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağrıdaki, adı, çeçen, ibrahim, verilecek, üniversiteye

Ağrı'daki Üniversiteye İbrahim Çeçen Adı Verilecek

Eski 07-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ağrı'daki Üniversiteye İbrahim Çeçen Adı Verilecek

okundu

Kuruluşuna geçen mayıs ayında karar verilen Ağrı Dağı üniversitesi'nin ismi 'Ağrı İbrahim çeçen üniversitesi' olacakAğrı'ya yaptığı yatırımların yanında kurulacak üniversite için de 100 milyon dolar kaynak aktaran IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim çeçen, bu durumun diğer yatırımcılar için de teşvik olacağını belirtti Ağrı Dağı üniversitesi'nin isminin Ağrı İbrahim çeçen üniversitesi olarak değiştirilmesi gündemde Bu ay içinde Meclis'e gelecek tasarıyla isim Ağrı İbrahim çeçen üniversitesi olarak değiştirilecek Hükümet, çeçen'e, ismini üniversiteye vererek teşekkür edecek üniversitenin ismi, 10 Ocak Perşembe günü TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülecek, 'Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanunu'nda değişiklik' öngören tasarıyla 'Ağrı İbrahim çeçen üniversitesi' olarak değiştirilecek İbrahim çeçen, uzun yıllardır Ağrı'ya üniversite kurmak istediğini söyledi 5-6 ay kadar önce Milli Eğitim Bakanlığı ile bu konuda mutabakata vardıklarını kaydeden İbrahim çeçen, üniversiteye isminin verilmesinin doğal bir süreç olduğunu belirtti Bu tür örneklerin çok olduğunu ifade eden çeçen, hükümetin bu tarz davranışları teşvik amacıyla yaptığını söyledi çeçen, Yatırım yapan kişiler bu şekilde onurlandırılıyor Böylece diğer yatırımcılar için de bir teşvik unsuru sağlanmış oluyor diye konuştu Hükümetin bu jestinden ötürü oldukça mutlu olduğunu belirten çeçen, Her fani isminin yaşamasından, hele ki bir üniversite ile yaşamasından onur duyar dedi Milli Eğitim Bakanı Hüseyin çelik, çeçen için, Ağrı Dağı üniversitesi'nin kampüsünün inşasında aktardığı 100 milyon dolara karşılık, Her dolar için öpmem lazım demişti Ağrılı işadamı, geçen yıl da TBMM üstün Hizmet Madalyası almıştı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com