Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ceza, konferans, olarak, verecek

Ceza Olarak Konferans Verecek

Eski 07-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ceza Olarak Konferans Verecek

okundu

İZMİR'de talep gelmediği halde özel eğitim kurumlarına gidip kağıt üzerinde eğitim verdiği, kurumuna göre tarife uyguladığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılıp ceza olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne tayin edilen Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli Sivil Savunma Uzmanı Fatma Turan'ın, koruma altına alındığı öne sürüldüTuran'a aynı bina içinde 35 aydır tayin kararının tebliğ edilmediği, üstelik Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan tarafından ücreti karşılığında konferans vermesi için görevlendirildiği belirlendiMilli Eğitim Müdürlüğü çalışanları, Karar sümen altı ediliyor Bu tür tasarruflar da devlete güveni sarsıyor diye konuştuİzmir'de eğitim camiasının gündemine zoraki sivil savunma eğitimi olarak giren skandalı, geçen haziran ayında gündeme gelmişti2003'te Konak Belediyesi'nden İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Bölümü'ne geçen Fatma Turan'ın kendine gelir kapısı açmak için özel görev çıkardığı iddia edilmişti Turan'ın öğretmenler arasından sivil savunma konusunda formatör yetiştirme görevini yapmak yerine, özel eğitim kurumlarında seminer vermeyi tercih ettiği öne sürülmüştü Nitekim Turan'ın özel dersaneler, anaokulları, yurtlar ve özel kurslarda ücretli seminer vermek için vilayet oluru aldığı, işe de dersanelerden başladığı belirtilmiştiTalep olmamasına karşın özel dersanelere gidip ücretli seminerlere başlayan Turan hakkında 10 saatlik seminerleri iki saatte bitirdiği ya da hiç vermediği, kafasına göre ücret aldığı, makbuz vermediği yolunda yapılan şikayetler üzerine soruşturma açılmıştı Turan'ın soruşturma açılması üzerine 250- 300 YTL aldığı seminerleri 52 YTL'ye vermeye başladığı belirtilirken, bazı özel dersane yetkilileri Turan'a ödeme yaptıklarını tutanakla kayıt altına alıp, bunları şikayetlerine delil olarak göstermiştiUsulsüzlük yaptığı iddiasıyla açılan soruşturmanın ardından müfettişlerin görevden alınmasını istediği Fatma Turan, iftirayla karşı karşıya olduğunu söylemişti Hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu belirten Turan, Ders ücreti karşılığı makbuz vermiyorum özel eğitim kurumları bu eğitim ücretini gider gösterdiği için kendileri belge veriyor Bana ders ücretini net ödüyorlar Bir program hazırlayıp o programdaki sıraya göre kurumlara gidip eğitim veriyorum Uygun olmayanlara başka gün gidiyorum Zorlama yok, istemeyen istemediğini belirtip imza atıyor, sivil savunma eğitimi almıyor Beni çekemeyenlerin şikayetiyle bu soruşturma açıldı Kimler olduğunu biliyorum Soruşturma sonuçlanınca ben onlara karşı işlem yapacağım diye savunma yapmıştıBu savunmaya karşın Turan'ın cezası, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne tayin edilmek oldu 3 Ağustos 2007'de tayini çıkan Turan'a bugüne kadar karar tebliğ ettirilmedi Milli Eğitim Müdürlüğü'nde tayin kararının sümen altı edildiği öne sürülen Turan'a 35 aydır tebligat yapılmadığı gibi, parası karşılığı konferanslar vermesi için yeni görevlendirme yapıldığı ortaya çıktı Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'ın, Fatma Turan'ı Balçova, Güzelbahçe ve Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürleri, sivil savunmadan sorumlu şube müdürleri, bölüm personelleri ile özel- resmi tüm ilköğretim ve lise müdür yardımcılarına Bina tesis güvenlik ve koruma amirliği konferansı vermek üzere eğitim görevlisi olarak görevlendirdiği belirlendi Aydoğan, Turan'a günde 6 saati geçmemek üzere, saat ücreti olarak brüt 676 YTL ödenmesini istediTuran'ın Milli Eğitim Müdürlüğü'nde üst düzeyde koruma altına alındığını iddia eden müdürlük çalışanları, Bu kadar aleni torpil, aleni koruma görülmüş şey değil diye konuştuAYDOĞAN'DAN İLGİNç SAVUNMA

Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise, geçen ağustos ayında çıkan kararın tebliğ edilmediği gibi kendisine eylülde ek gelir sağlayacak yeni konferans programı verdiği Fatma Turan'ı mecburiyetten çalıştırdıklarını söyledi Aydoğan, Turan'ın tayini çıktıktan sonra ne yapacaklarını bakanlığa sorduklarını, 28 Kasım'a kadar planlanmış konferansları vermesinin istendiğini, yerine yenisi atanınca ayırın talimatı verildiğini öne sürdü Aydoğan, tayine karşın neden görev verildiği sorusu üzerine, Bu konferanslar verilmek zorundaydı, devlette işler durmaz Şimdi konferansları tamamladı, raporlarını hazırlayacak, ayrılış işlemi yapılacak dedi

Kaynak:Hürriyet

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com