Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alınmayla, eleştiri, görevden, sonuçlandı, yöke

Yök'e Eleştiri Görevden Alınmayla Sonuçlandı

Eski 07-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yök'e Eleştiri Görevden Alınmayla Sonuçlandı

okundu

Afyon'daki Kocatepe üniversitesi, düşüncelerini açıklayan öğretim üyesini konuştuğuna pişman etti Hükümetle YöK birbiriyle çarpışıyor Olan bize oluyor diyen Prof Eyüp Sabah, rektör yardımcılığı ve dekanlık görevinden alındıSivil anayasa konusunda hükümete ağır eleştirilerde bulunan Yükseköğretim Kurulu (YöK), kendisine yöneltilen en küçük eleştiriyi ağır şekilde cezalandırıyor Düşüncelerini açıklayan öğretim görevlileri, müeyyide ile karşılaşmaktan kurtulamıyor Afyonkarahisar Kocatepe üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof Dr Eyüp Sabah, YöK'le hükümetin çatışması üniversitelere zarar veriyor dediği için görevden alındı Görüşlerini açıklayınca önce rektör yardımcılığı, ardından da dekanlığı kaybeden Eyüp Sabah, şu anda maden mühendisliği bölüm başkanlığını yürütüyor Rektörlük, konuyla ilgili sorulara karşılık vermezken, Prof Sabah'ın cevabı manidar: Ne söylememi bekliyorsunuz?Prof Dr Eyüp Sabah'ın iki koltuğunu kaybetmesine yol açan hadise ağustos ortalarında yaşandı Başında bulunduğu mühendislik fakültesinin faaliyetlerini anlatmak için Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği'ni ziyaret eden Sabah, üniversitelerin sorunlarına da değindi Sıkıntıların sebepleri üzerinde duran Sabah, İyi dereceyle mezun olan öğrencilere 'gelin akademisyen olun' diyoruz Bin YTL maaşla çalışmak istemiyorlar Hükümetle YöK birbiriyle çarpışıyor Olan bize oluyor özlük haklarımız masaya yatırılmıyor dedi Bazı internet siteleri ve gazetelerde yayınlanan bu görüşler, üniversite yönetimini kızdırdı Birkaç gün sonra hiçbir gerekçe gösterilmeden rektör yardımcılığından alınan Prof Dr Sabah, hemen ardından dekanlık görevini de kaybettiProf Dr Eyüp Sabah, şu an AKü Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyor üniversitenin web sitesinde Mühendislik Fakültesi dekanı olarak, uzmanlık alanı tıp olan üniversitenin rektörü Prof Dr Ali Altuntaş görünüyor AKü Rektörlüğü, Sabah'ın neden görevden alındığına ilişkin soruları cevapsız bıraktı Sabah ise konunun tartışılmasını istemedi Sabah, Ne söylememi bekliyorsunuz? Konunun gündeme gelmesini istemiyorum şeklinde konuştu AKü'de rektör yardımcısı iken Hürsiad'ı ziyaret eden Prof Dr Eyüp Sabah, YöK ile hükümetin çekişmesinin üniversitelere zarar verdiğini ifade etmiş ve Eleman getirmek çok zor Elektrik elektronik mühendislikleri piyasada çok rahat iş bulabilen bölümler İyi dereceyle mezun olan öğrencilere 'gelin akademisyen olun' diyoruz Bin YTL maaşla çalışmak istemiyorlar Hükümetle YöK birbiriyle çarpışıyor Olan bize oluyor özlük haklarımız masaya yatırılmıyor demiştiYöK'ü suni gündem oluşturmakla eleştirmiştiZiyarette mühendislik fakültesindeki bölüm sayısının artırılması için de işadamlarından ve derneklerden yardım isteyen Sabah, Mühendislik fakültesinin 4 bölümü aktif, 7 bölümü açılamamış YöK'ten izin alınmasına rağmen, elektrik, elektronik ve haberleşme, endüstri, bilgisayar, kimya, inşaat ve makine mühendislikleri açılmayı bekliyor öğretim üyesi bulamıyoruz, yer sıkıntımız var Bu zamana kadar dile getirilememiş diyerek ülkenin gerçek sorunlarının bir kenara atılıp suni sorunlar üretildiğini ima etmiştiKimya, inşaat ve makine mühendisliğini açmaya karar verdiklerini aktaran Prof Dr Eyüp Sabah, YöK'ün yeni bir talimatına göre en az 3 öğretim üyesi olmayan bölümlerin açılamayacağı gibi, bu sayının altına düşen mevcut bölümlerin de kapatılacağını hatırlatarak şunları kaydetti: Bölüm açmak kolay değil Arkadan nesil gelmiyor Hükümet bir sürü yeni üniversite açtı Yaldızlı binalar yapılsın, içi boş olduktan sonra ne olur? Bu sorunların kökten çözülmesi lazım Bazı üniversitelerde yığılma var, davet ediyoruz 'unvan vereceğiz' diyoruz, yine gelmiyorlarKaynak:Zaman

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com