07-30-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karanlıktaki Yanık Yüzüm
Bizim mahalle de aklı başında insan sınırlı sayıdaydı Herkes bir tarafında kopuk yaşıyordu Bir kişinin namusunu sahiplensin biri herkes onu sahipleniyordu Kölelerin bile bir sahibi varken bir kız ya da kadının çok fazla sahibi peydah oluyordu
Yağmurlu bir gecenin sonuna kadar yağmuru seyrettim İstanbul da İçimden mutluluk fışkırıyordu sanki Benim gibi içine kapanık,her halta ağlayan biri nasıl oluyor da mutlu hissediyordu kendini
Bizim mahallenin köşesinden kim geçerse geçsin görüş alanımdaydı ve ogeçti Gecenin karanlıgında kalın paltosu ile yağmura dayanmaya çalısan bir gençti Bir ara durdu,kafasını kaldırıp sağına ve soluna baktı Sonra da yoluna devam etti Sanki gidecek yeri yokmuş gibi bakıyordu etrafa Tıpkı İstanbul'a ilk geldiğimde gözlerimdeki bakışlar gibi
Her gece geçmye başladı bu genç ama yüzünü hiç göremiyordum Köşe karanlıktı Tam 5 ay onu seyrettim her gece Kış bitip bahara geçtiğimizde ise geceleri çekirdek çitletme mevsimi gelirdi Uzunca bir kilim yayardık evin önüne,çekirdek,çerez ne varsa evde kapı önüne çıkardı
Saat 11 30 du Artık geçmesi gerekiyordu ve o geliyordu Sadece bir kere yüzünü görmeyi istiyordum,merakım beni yiyip bitiriyordu Arkadaşlarla köşeye oturup yanımızdan geçmesini bekledim ve geçti Yüzünün sağ tarafını gördüm sadece ve gece karanlıgında parlayan mavi gözlerini İçimde bir acı hissettim,yüreğim burkuldu Söylemiştim ya bizim mahallede normal insan az bulunur diye Biri de benim Arkasında bağırdım,durdu ve döndü O mavi gözleri karanlıkta öyle parlıyordu ki içim eriyordu Hiç tanımadığım bu çocuğun boynuna sarılıp bağırmak istiyordum
SENİ SEVİYORUM
Ama yapamadım,sadece gözlerine baktım,bişey yok Klasik bir yalan olan sizi birine benzettim yalanını söyledim Döndü arkasını ve gitti Aşık olmuştum,hiç tanımadığım bir adama Her gece hayaller kuruyor ve ağlıyordum Onu bir kere gündüz görmeyi istiyordum ve söyleyecektim herşeyi Sevgimi,aşkımı herşeyimi ama göremedim Bende gece söyleyecektim Günler kovaladı günlerimi ve kış geldi Bir gece evden çıkıp onun geçeceği yerde beklemeye başladım ve yine geçti Bağrıdım arkasında BAKAR MISIN?
Durdu ve baktı o mavi gözleriyle YAnına yaklaştım ve kulagına fısıldadım SENİ SEVİYORUM Şaşırdı,yüzüme aptal bir ifadeyle baktı ve güldü gülüşü bile çok güzeldi
Yavaşça bana yüzünün hiç görmediğim tarafını gösterdi YANIKTI Şimdi de seviyor musun dedi ve arkasını döndü bağırdım arkasından DUR diye Yavaşça yanına yaklaştım Yüzünün yanık olan tarafına bir öpücük kondurdum ve EVET dedim
|
|
|