![]() |
Anne Gergedan İle Kurtlar - Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne Gergedan İle Kurtlar - Serdar YıldırımYavru gergedan erken saatlerde yatağından kalktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Annesi: “ Aman da tombişime bir bakın, okullu olmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün yavru gergedan annesiyle okula giderken, ormanda önlerine on tane kurt çıktı ![]() Kurtların başkanı: “ Anne gergedan, seninle işimiz yok, biz yavrun için geldik ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine anne gergedan: “ Onu ne yapacaksınız? “ diye sordu ![]() Kurtların başkanı: “ Ne mi yapacağız? Pöh, sorduğun şeye bak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ Hayır, bunu yapamazsınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ Bana ne bütün notları pekiyiyse, bana ne çalışkansa ![]() ![]() ![]() “ Hayır, olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Kurtların başkanı: “ Anne gergedan söz dinlemiyor ![]() ![]() Anne gergedan: “ Korkma yavrum, ben seni korurum ![]() ![]() Anne gergedanın üstüne atılan kurtlar, onun sert tepkisiyle karşılaştılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ Kurt amca, ne olur burnumu bırak ![]() ![]() ![]() ![]() “ Anne, kurt amcalar burnumu ısırdı ![]() ![]() Zalim kurtlar geri geri giderek yavru gergedanı olay yerinden uzaklaştırmaya başladılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anne gergedan gece yarısına kadar ormanda yavrusunu aradı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anne gergedan gözyaşları içinde evine döndü ve sabah kadar ağladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonradan olanlar anlaşıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazan: Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
Anne Gergedan İle Kurtlar - Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne Gergedan İle Kurtlar - Serdar YıldırımSERDAR YILDIRIM'IN HAYAT HİKAYESİ 1959 yılında İnegölde doğdum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Liseden sonra, İstanbul Mühendislik Mimarlık Fakültesi’ni kazandım ![]() ![]() ![]() ![]() Askerden geldikten sonra Bursa'ya bağlı Demirtaş Kasaba'sı yolunda Yeyma Çiftliği vardı ![]() ![]() ![]() Aradan bir yıl geçmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Linç ( Roman ) Kerim Korcan Başlayan Kavga ( Roman ) Hasan Kıyafet Radar ( Hikaye ) Hasan Kıyafet Köydeki Keklikler ( Hikaye ) Nusret Ertürk O adam, şu unutulmaz sözleri de söyledi: " Bak Serdar, bu kitapları sana parasız veriyorum ![]() ![]() ![]() Ben Linç romanını yıllar içinde tam dokuz kere okudum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukluğumda bizim evin oldukça büyük bahçesinde tek katlı bir evimiz daha vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben o pedagoji kitabını sekiz yaşımdan on altı yaşıma, biz Bursa'ya taşınana kadar, pek çok defa okudum ![]() Çocuğun zihinsel etkinliklerinin; beceri ve yetenekleriyle, ruhsal ve bedensel gelişiminin; sosyalleşme sürecinde, giderek karmaşık hale gelen kişilik kazanma çabasının aşamaları ve nitelikleri üzerine yapılan gözlem, tanı ve saptamalarla, bunlara uygun eğitim metotları geliştiren; bunların bilimsel doğruluğunu tartışıp değerlendiren çocuk psikolojisi alanına pedagoji denir ![]() - Eğitimi konu alan disiplindir ![]() - Pedagoji, öğretmen merkezli bir eğitimdir ![]() ![]() - Çocukları yetiştirme bilimi ve sanatıdır ![]() - Pedagoji, eğitimi gerçekleştirmek ve özellikle de, öğretilen vasıtaların tümüdür ![]() - Başkalarının kanıları, fikirleri ve alışkanlıkları üzerinde etkili olmayı amaçlayan her türlü aksiyondur ![]() 1984 yılında kendimi anlattığım Simitçi Çocuk isimli ilk hikayemi yazdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1994-95-96 yıllarında İstanbul'a gittim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1997 yılında Ayla ile evlendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 14 Haziran 2006 tarihinde İnternette hikaye, masal ve şiirlerim okunmaya başladı ![]() Spor, olmazsa olmazlarımdandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 25 yıl kırtasiyecilik yaptım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 200 kadar site ve forumda İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ![]() ![]() ![]() ![]() Basılan Hikaye Kitaplarım Gezgin Veli İle Cambaz Ali Fatoşun Karne Hediyesi Şampiyon Ördek Gadro Kavalın Marifeti Kertenkelenin Hayali Timsah Kiki İle Hacer Korkak Tavşan Altın Kalpli Leylek Kırmızı Balık Mega Robot Kartal Sabır ve sebat ettim, zamana karşı direndim, yıkılmadım ama sonunda başardım ![]() ![]() ![]() Selamlar, Ben Serdar Yıldırım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıradışı Yayıncılık 30 ![]() ![]() ![]() Yayınlarımız bölümünde, Gökten Üç Elma Düştü serisini tıklarsanız yayınlanan hikâyelerimi görürsünüz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|