![]() |
Yaşadığınız Hergün Özeldir.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaşadığınız Hergün Özeldir..Eniştem; kızkardeşimin tuvaletinin en alt gözünü açtı ve ince kağıda sarılmış bir paket çıkardı ![]() bir çamaşır değil ![]() ![]() Zarif ve ipekliydi ![]() ![]() Astronomik bir fiyat taşıyan etiketi hala üstündeydi ![]() "Jan bunu New York'a ilk gittiğimizde almıştı ![]() baksan sekiz, dokuz yıl olmuştur ![]() ![]() Özel bir gün için saklıyordu ![]() cenaze evine götürmek üzere ayırdığımız diğer giysilerle birlikte yatağın üzerine koydu ![]() yumuşak kumaşı okşar gibi oyalandı ![]() kapattı ve bana döndü ve dedi ki : " Hiçbir şeyini özel bir gün için saklama ![]() ![]() Cenazeyi izleyen günlerde enişteme ve yeğenime beklenmeyen bir ölümün arkasından yapılması gereken tüm üzücü işlerde yardımcı olurken sık sık bu sözleri hatırladım ![]() California'ya dönerken uçakta yine bu sözleri düşündüm ![]() Kardeşimin göremediği, duyamadığı veya yapamadığı bütün şeyleri düşündüm ![]() düşünüyorum ve hayatım değişti ![]() Artık daha çok okuyor, daha az toz alıyorum ![]() Balkonda oturup bahçemi seyrediyorum, uzayan çimlere aldırmadan ![]() iş toplantılarında daha az ![]() "hayatın katlanılması gereken bir dertler zinciri yerine zevk alınacak olaylar silsilesi olarak görülmesi" gerektiğini hatırlatıyorum kendime ![]() yaşamak istiyorum ![]() ![]() Kıymetli tabak çanağımı her "özel" olayda kullanıyorum ![]() Birkaç kilo vermek, tıkanan lavaboyu açmak, bahçemde ilk açan çiçek gibi özel olaylarda ![]() ![]() isterse süpermarkete giderken giyiyorum ![]() zengin görünürsem, küçük bir torba erzak için o kadar parayı daha rahat ödeyebilirim ![]() için saklamıyorum ![]() memurlarının burunları da, en az parti parti gezen arkadaşlarımınkiler kadar iyi koku alır ![]() "Birgün" kelimesi dağarcığımdaki yerini kaybetti ![]() Bir şey, eğer görmeye, duymaya veya yapmaya değerse, onu şimdi görmek , duymak ve yapmak istiyorum ![]() Hepimizin "Yaşayacağımıza garanti gözüyle baktığımız yarını görmeyeceğini" bilseydi eğer kızkardeşim, neler yapardı kimbilir ? Sanırım aile fertlerini veya yakın arkadaşlarını arardı ![]() aralarında geçen sürtüşmeler için özür dilerdi ![]() Belki bir lokantaya en sevdiği çin yemeğini ısmarlardı ![]() Bunların hepsi birer tahmin ![]() öldüğünü hiçbir zaman bilemeyeceğim ![]() ![]() ![]() Eğer sayılı saatimin kaldığını bilseydim, yapamadığım şeyler olduğu için kızardım ![]() için kızardım ![]() için kızardım ![]() yeterince sık söylemediğim için kızardım ![]() kahkaha ve renk katacak hiçbir şeyi yarına ertelememeye, duygularımı dizginlememeye çalışıyorum ![]() Ve her sabah gözlerimi açtığımda kendime o günün "Özel bir gün" olduğunu söylüyorum ![]() her dakika, her nefes gerçekten Allah'tan bize bir armağan ![]() |
![]() |
![]() |
|