Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ege, hakkında, medeniyetleri, yunan

Ege Ve Yunan Medeniyetleri - Ege Ve Yunan Medeniyetleri Hakkında...

Eski 07-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ege Ve Yunan Medeniyetleri - Ege Ve Yunan Medeniyetleri Hakkında...

Ege ve Yunan Medeniyetleri

Girit Adası, Yunanistan, Makedonya, Trakya, Batı Anadolu ve Ege Adalarında yasayan toplulukların
meydana getirdiği medeniyettir

GİRİT MEDENİYETİ
Ege ve Yunan Medeniyetinin ilk ortaya çıktığı yer GİRİT ADASI'dır Bu medeniyet
buradan diğer adalara, Mora ve Yunanistan'a yayılmıstır En önemli eserleri KNOSSOS SARAYI'dır

MİKEN MEDENİYETİ (AKALAR)
Anadolu'dan MÖ II binde Yunanistan'a gelen AKALAR tarafından kurulmustur Sehir devletleri halinde yasadılar En önemli sehirleri MİKEN'dir (Bu yüzden Miken Medeniyeti diye anılır) Akaların siyasi tarihinin en önemli olayı TRUVA SAVASLARI'dır (Boğazların egemenliği için Mikenlilerle Truvalılar arasında yapılmıstır Truva Savasları tarihte ilk defa "Boğazlar Sorununu ortaya çıkarmıstır Homeros'un İLYADA adlı eserinde bu savaslar anlatılır Önemli Mimari eserleri Miken ve Tirins Satoları'dır Miken Uygarlığı DORLAR tarafından yıkılmıstır

YUNAN MEDENİYETİ
Akalara son veren DORLAR tarafından kurulan bir medeniyettir Yunan Medeniyeti kendinden sonraki Hellen ve Roma Medeniyetleri üzerinde etkili olmustur POLİS adı verilen sehir devletleri kurdular Önemli sehir devletleri Atina, Sparta ve Korint'dir Yunan sehir devletleri güç olarak birbirlerine denk olduklarından, birbirlerine karsı üstünlük sağlayamamıslardır Bu nedenle Yunanistan'da ilk çağda milli bütünlük sağlanamamıstır

NOT: Sadece ülkelerini ele geçirmeye çalısan Persler'e karsı birlik sağlamıslar ve PELEPONNES
savaslarında Persler'i yenilgiye uğratmıslardır
Yunanistan'da Halk; Soylular, tüccarlar, köylüler ve köleler olmak üzere sınıflara ayrılmıstı Bu sınıf farkları sınıflar arası çekisme ve mücadeleyi doğurmustur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com