Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boncuklar, miras, takılar, urartu, yıllık

Urartu, Boncuklar Ve Takılar, 11.000 Yıllık Miras, / Urartu, Boncuklar Ve Takılar, 11

Eski 07-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Urartu, Boncuklar Ve Takılar, 11.000 Yıllık Miras, / Urartu, Boncuklar Ve Takılar, 11

Boncuklar Ve Takılar

Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesinde Urartu boncuk kolyesi Milattan 800 yıl önce Van gölü kıyısında Urartu hanımları parlatılmış taş boncuklardan yapılmış bu kolyeyi takmışlar Boncuk deyip geçmeyin Boncuklar ve takılar medeniyetle birlikte ortaya çıkmış Günümüzden 11000 yıl öncesine ait yeryüzündeki en eski medeniyetin ve boncuk takıların Konya'da Boncuklu Höyük ve Çatalhöyük sitelerine ait olduğunu biliyor muydunuz? Fotoğraftaki Urartu kolyesi Ankara Anadolu Medeniyetleri müzesinde Ama bu boncukların benzerlerini takı malzemeleri satan dükkanlardan bulabilir, siz de binlerce yıl öncesinin gizemli hanımları ile aynı kolyeleri ve takıları taşıyabilir, ya da eşinize, kız arkadaşınıza hediye edebilirsiniz Ya da müzelerin turistik eşya satan satış reyonlarında hazır olarak da bulabilirsiniz
Urartular Milattan 900-500 yıl önce Doğu Anadolu ve doğusunda yaşamışlar Başkentleri Van'mış
Bu günlerde havalar yağışlı ve kapalı Tabii trekking ve fotoğraf meraklıları için yağmurun renklerinden ve ışık kontrastının azlığından yararlanmak için bir fırsat Bir Doğu Anadolu turuna çıkmak ve Ahlat'ı da görmek var tabii, ama sıcak odanızda, sıcak çayınızı ya da kahvenizi içerken izlemeniz de yeterli yalnızca Önümüzdeki günlerde Anadolu Medeniyetlerinin gizemini birlikte keşfetmeye ne dersiniz Neler yok ki önümüzdeki günlerde birlikte keşfe çıkacağımız Antik çağların süpergücü Hitit İmparatorluğunun gizemi, Urartu ve Roma takıları, Ankara'nın en işlek merkezinde, ayaklarımızın altından çıkarılıveren muhteşem Hermes heykeli Ama özellikle antik çağlarda kullanılan takılara ve süs eşyalarına bayılacaksınız Bakın, antik çağların kadınları, prensesleri nasıl süsleniyorlar, neler takıp takıştırıyorlarmış

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com