Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balkanlardaki, fetihler, nelerdir, sebepleri, sonuçları

Balkanlardaki Fetihler Nelerdir, Sebepleri Ve Sonuçları Nelerdir?

Eski 07-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Balkanlardaki Fetihler Nelerdir, Sebepleri Ve Sonuçları Nelerdir?

BALKANLARDA FETIHLER
SIRBISTAN'IN FETHI
Macarlarla ittifak yapan Sirplarin saldirilarini durdurmak için Belgrad kuşatildi Belgrad Macarlar'da kaldi Sirbistan Osmanli topraklarina katildi (1459)
MORA'NIN FETHI (1460)
Mora'daki Rum despotlari arasinda olan çatişmalardan bikan halkin istegi üzerine sefer yapildi bunun sonunda Yunanistan'in güneyindeki Mora alindi
EFLAK VE BOGDAN'IN ALINMASI
Eflak Beyi Vlad (Kazikli Voyvoda) Macarlarla anlaşarak, vergi göndermedi ve gönderilen elçileri öldürdü Fatih tarafindan yapilan seferle Eflak alindi (1462)
Bogdan (Moldavya) yapilan sefer sonucu, Osmanli devletine bagli beylik haline getirildi (1476)
BOSNA VE HERSEK'IN FETHI
Bosna krali Macarlarla anlaşarak vergi vermeyince Fatih Bosna seferine çikti Bölge Osmanli topraklarina katildi (1463) Bosna halki Islamiyete girmeye başladi Hersek ise 1465 yilinda alindi
ARNAVUTLUK'UN FETHI
Osmanli ordusunda yetişmiş olan Iskender Bey önemli bir Arnavut ailesindendi II Murat zamaninda ayaklanarak Arnavutluk'ta prenslik kurmuştu Venedikliler ve diger Avrupa devletleri Iskender Beyi desteklediler
Fatih Arnavutluk seferine çikti Iskender'e bagli güçlerle dogrudan savaş yapilmadi Iskender Beyin ölümünden sonra Kroya ve Işkodra şehirleri alindi (1479) Dalmaçya kiyilari Osmanli topraklarina katildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com