![]() |
Akıl Karaya Vurdu... |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Akıl Karaya Vurdu...Yürüyen heykellerle aynı müzedeyim ben Konuşan mumyaları,kimden söz edeyim ben Fikren işkencedeyim,ruhen cezadayım ben *** Korkaklığın sukutu kol geziyor her yerde Sanki tek başımayım tek kişilik mahşerde *** Putların gölgesinde dans eder akbabalar Söz sokakta dolaşır öz zindanda çabalar Atılan ucuz tafra selamlar merhabalar *** En temiz topraklara gül eksem mantar biter Yollar sırat köprüsü,durmak düşmekten beter *** Kaybettim mesafeyi zamandan uzaklaştım Sevgi diye sarıldım,isyanla kucaklaştım Ne kendimden kurtuldum,ne kendime yaklaştım *** Toprağın üstü mezar,zevke dalmış ölüler Can sıkmaya yetiyor canlı kalmış ölüler *** Fuhuş yuvası sanki en görkemli binalar Çamur evlat doğurur taş yürekli analar Resmen hak tevzi eder hakkı boğan canavar *** Koşanlar,yarışanlar ![]() ![]() ![]() Akıl karaya vurdu,gırtlağı geçti vahşet *** Meydanlar tıklım tıklım,caddeler salkım saçak Kölelik histerisi yayılmış köşe bucak Elli tane hokkabaz,elli milyon oyuncak *** Müdür ve müdüriçe müzenin bekçileri Aferine çalışır düzenin bekçileri *** Mülkü kazanan ayrı,tasarruf eden ayrı Hisseler neden farklı,hak hukuk neden ayrı Hasta yaşar deniyor,baş ile beden ayrı *** Mantık yürütmek yasak,itiraz eylemek suç Neşe,eğlence cinnet ![]() ![]() ![]() *** Güvenmek aldanmaktır ![]() ![]() ![]() Mert-namert,güzel-çirkin,eksi-artı izafi Çoğunluğun cebinde kimlik kartı izafi *** Kim kimdir?kim kim değil? Anlamak ve bilmek zor Oynanan komediye gül diyorlar,gülmek zor *** Figüran heykeller var kül tablası boyunda Yediyüz göbek atar dakikalık oyunda İşlenen her günaha kurtta ortak koyunda *** Kalmışım ara yerde tozdayım dumandayım Kirli bir mekandayım,iğrenç bir zamandayım ![]() ![]() ![]()
|