![]() |
Nefs-İ Emmare Şakı Sözü Radikal - Nefs-İ Emmare |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nefs-İ Emmare Şakı Sözü Radikal - Nefs-İ EmmareNefs-i Emmare Şakı Sözü Radikal - Nefs-i Emmare Kes ayaklarımı setten kurtar bakma , Asaletin azmedince cömertliğinin afetiyle başa kakma Küllenirim ebediyen yarim olmadıkça kalbim hasta Sesim gönlümün sesidir dilim makamıdır ''ney'' in Neyim vardıki ? neyim oldu'ki Alıp kalbimi gitmeye azmetmişsin sonumu düşünmemişsin Adını koydum beklentim uykularıma zindalarının prangalarını vurdum ![]() Karanlığımın güneşe bürünen ırmaklarını boyadım gozlerınle Ecel dilime gayret etti varamaz oldum yar'e Dünya tuzaktır yemide istek istek arzularımın önüne geçemedim ![]() Ben bilemedim ki pirim ![]() ![]() ![]() Yazıklar olsunki gözümü ağlattım saçımı yoldum Sessizlikte kaybolunca uğultum ve yok olunca onca umudum Sığındığım kibrin alemiydi yaktı bedenimi Allahım sen affeyle nedenimi Nefsime irade eyle dilime besmele Ummanımda yalnız yürür kervanımdır acizane Dost geldi yanıma haber getirdi beni anladı Benle ağladı sabah oldu güneş doğdu yok oldu Bekledim ![]() ![]() ![]() Bekledim ve öyle ağladım ki; gözlerimden akan yaşmı yoksa ırmaklarmı ? Kabuslarıma hitabım; geçer gider zamanında yurdu Denizimi kumlar yuttu, sonuma vardım sandım böyle kandırıldım Bende böyle kör divane aşık oldum Şimdilerde söyle ne gam dır ? Hasretinden titrerim ben sultanım ! Günahlarım, tuhaflığım, gözyaşlarım Var olan bütün hatalarım, kırık kolum kanadım Suskun aciz dilim, gecelerde buz kesildim Kendimın sesıyle öldüm ![]() ![]() ![]() ![]() Bu dünyadan yoktur beklentim tek derdimmi ? Affeyle ! |
![]() |
![]() |
|