Baran'ı Vuran Polise 25 Yıl... |
01-03-2008 | #1 |
yosun_26
|
Baran'ı Vuran Polise 25 Yıl...İzmir'de öğrenci Baran Tursun'un ölümüne neden olan polis memuru OA hakkında, 'olası kasten adam öldürme' suçundan 25 yıl hapis cezası istendi İzmir'de 'dur' ihtarına uymayıp kaçtığı gerekçesiyle ateş ederek üniversite öğrencisi Baran Tursun'un ölümüne neden olan polis memuru OA hakkında 'olası kasten adam öldürme' suçundan 25 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı Olayı inceleyen İçişleri Bakanlığı müfettişleri, polislerin 'suçüstü' durumuna göre hareket ettiğini belirlemiş, Tursun'u vuran OA'ya 24 ay kıdem durdurma cezası verilmesini istemişti 25 Kasım'da devriye gezen polis ekipleri, Smyrna Meydanı'nda, şüphelendikleri cipin sürücüsüne iddiaya göre 'dur' ihtarında bulunmuş, ancak, içinde 3 kişinin bulunduğu araç kaçmıştı Barikat kuran polisin açtığı ateş sonucu, cip elektrik direğine çarparak durmuştu Başına isabet eden kurşunla ağır yaralanan sürücü Açık Öğretim Fakültesi 1 sınıf öğrencisi Tursun, kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde 5 gün sonra ölmüştü Olaydan sonra tutuklanan polis memuru OA, hakkında Karşıyaka 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'olası kasten adam öldürme' suçundan 25 yıl hapis cezası istendi Cumhuriyet Savcısı Cengiz Bardak'ın hazırladığı iddianamede, OA'nın silah kullanmasını gerektiren herhangi bir eylemin olayda mevcut olmadığı, ayrıca kendisi ya da başkası lehine meşru müdafaa durumunun da sözkonusu olmadığı yer aldı Müfettişler, Tursun'un "şüpheli" konumuyla polisin yetkisini kullanmasına neden olduğu görüşüne varmıştı 'Bonus cinayeti' Tursun ailesinin avukatı Alper Bağıran, olayın bir 'bonus cinayeti' olduğunu ileri sürerek, "İzmir Emniyet Müdürlüğü olaylara müdahale ve suçlu yakalama durumuna göre polis memurlarına 'bonus' denilen puan veriyor Puan sistemi polisleri bu tür suçlara itiyor" dedi Olayı gördüğünü öne süren bir astsubayın tanıklık yapacağı öğrenildi DHA muhabirinin telefonla görüştüğü Astsubay MŞ şöyle konuştu: "Yürürken gördüm Tek el ateş edildi ve tabancanın namlusu direk hedef gözetir durumdaydı Terörle mücadelede 5 yıl Güneydoğu'da hizmet verdim Vicdanım el vermediği için tanıklık edeceğim Doğruların ortaya çıkmasını istiyorum" |
|