Kafeterya ve Birahanede de İçilemeyecek... |
01-03-2008 | #1 |
yosun_26
|
Kafeterya ve Birahanede de İçilemeyecek...Meclis, yeni yılın ilk mesaisini sigara yasağını genişleten yasaya ayırdı TBMM Genel Kurulu dün, 12 maddelik yasanın ilk 5 maddesini kabul etti Yasak sadece tutuklu, yaşlı ve akıl hastalarına istisna tanıyor Bugün yasalaşması beklenen teklifin dün kabul edilen maddeleri özetle şöyle: FABRİKADA BİLE YASAK Kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında, koridorları da dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, üretim, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan ve birden çok sayıda kişinin girebileceği binaların kapalı alanlarında tütün ve tütün ürünleri içilemeyecek Taksiler, karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçları da yasak kapsamına giriyor BİRAHANE DE KAPSAMDA Okul öncesi eğitim kurumlarının, dershaneler, özel öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanları ile özel hukuk kişilerine ait olan lokantalar, kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde bu ürünler tüketilemeyecek TUTUKLU VE YAŞLILAR İSTİSNA Yaşlı bakım evleri, ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde ve cezaevlerinde ise sigara içenlere özel bölüm ayrılabilecek Oteller ile spor salonları, stadlar ve seyir yerlerinde sigara bölümü oluşturulması zorunlu olmaktan çıkarılıp işletmenin inisiyatifine bırakılacak Şehirlerarası ve uluslararası denizyolu araçlarının da sadece güvertesinde sigara bölümü kurulabilecek REKLAM VE TANITIM YOK Üretici firmaların ve ürünlerin isim, marka veya alametleri kullanılarak reklam ve tanıtım yapılamayacak Bu ürünlerin kullanılmasını özendiren veya teşvik eden kampanyalar düzenlenemeyecek Film, dizi, müzik kliplerinde tütün ürünleri kullanılamayacak 18 yaşını doldurmamış kişilere sigara satılamayacak Paket açılarak adet şeklinde ya da bölünerek satılamayacak |
Cevap : Kafeterya ve Birahanede de İçilemeyecek... |
01-03-2008 | #2 |
RaHaTSiZ
|
Cevap : Kafeterya ve Birahanede de İçilemeyecek...~~ Yasaklar insanı daha çok teşvik eder kanımca ; ilk önce okullarda sigara içmenin önüne geçsinler, ek ders yapabilirler sağlık bölümünde sigaranın zararları olarak, taa liseden itibaren hocalarım ile karşılıklı sigara içmiş biri olarak bu tür yasakların sigarayı engelleyemeyeceğini düşünüyorum Nerede yasak olursa gider orada içerim xD ~~ |
01-03-2008 | #3 |
edenbulur23
|
Cevap : Kafeterya ve Birahanede de İçilemeyecek...Rahatsız aslında bi yönüyle haklısın yasaklar insana daha cazip geliyor fakat caydırıcılık olması hasebiyle yasağında olması gerekliBence esas problem yetişme tarzında,Cem Yılmaz ın dediği gibi "eğitim şart"Yani insanın kendisinin bilinçlenmesi önemli,bence bunun için de en önemli etken aile ve yakın çevreBuna dikkat etmek gerek |
01-03-2008 | #4 |
RaHaTSiZ
|
Cevap : Kafeterya ve Birahanede de İçilemeyecek...~~ İlk önce okullara el atılmalı, dışardaki tiryaki ile uğraşacaklarına çocukların elinden alsınlar sigarayı, "ağaç yaş iken eğilir" 15-16 yaşında sigaraya başlayan birini sen sigaradan uzaklaştıramazsan eğer onu ömür boyu sigaradan uzaklaştıramazsın ~~ |
|