|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| aşkımı, gece, kaldırıp, kırıklarımı, örtüyor, şaha |
Gece Aşkımı Şaha Kaldırıp Kırıklarımı Örtüyor |
|
|
#1 |
|
gülgüzeli
|
Gece Aşkımı Şaha Kaldırıp Kırıklarımı Örtüyorsitemlerim hep bu yüzden ![]() bu yüzden ardından bakakalışım, giderayak elini bile tutamayışım![]() ![]() sevgili bana "git" diyor ve susuyor sonra ![]() tek kelimesinin ardına iki hayatın acılarını gizliyor![]() ömür bize pek felekten bir acı çalıyor ve mars ediyor bizi kendine![]() ne sevmelerim yetiyor, ne özlemelerim; ne haykırışlarım duyuluyor, ne biçare yazılarım yanıt buluyor![]() gidişinin en sessiz harfinden asılıyorum darağacına![]() zorundalıklar iskemlemi çekerken ayaklarımın altından, nolur bari ardını dön sevgili; yağlı ilmek geçerken boynuma görme çaresiz mimiklerimi![]() ![]() "saçın yüzüne değse tenini kıskanırım" diyordu birileri ![]() kafiyeyi ritme uydurmak için söylenmiş tek bir tümceden ne anlamlar çıkarıyorum şimdilerde![]() güftekarı şimdi yazsaydı bu eseri, klavyeye dokunan parmaklarını, monitöre saplanan gözlerini kıskanmak ne demek, tahmin edebilir miydi![]() sahi sevgili, senin birini hiç giydiği tişörtten kıskandığın oldu mu![]() sırf ona daha yakon olabilesin diye, ablası olmak istediğin, onunla aynı sofrada bulunmak zevkini tattı diye bir çatala özendiğin oldu mu![]() şimdi dilim damağıma sürçse şiir oluyor![]() kalemim senden ırağa gidemiyor![]() nefes alsam buharımla uçuyorsun; tek nefesimde tekrar doluyorsun ciğerlerime, tazelenerek hem de![]() ![]() sevgili onu özlememi istemiyor ![]() ona bahşettiğim ömrümü, onu çektiğim nefeslerimi, onlu uykusuzluklarımı, ona yazdığım şarkılarımı, onu üflediğim ezgilerimi, başrolünü oynadığı hikayelerimi istemiyor![]() sevgili, adını çarpan kalbimden şikayetçi![]() sevgili farkında değil ama benden onu unutmamı istiyor![]() yağmurun toprağa, güneşin dünyaya küsmesi gibi, ondan geçmemi istiyor![]() zaten gidiyor, yaşama dar tüm heyecanımı alıp götürüyor, üstüne bir de çizikler atıyor yüreğime![]() kırmızı damlacıklar beliriyor, sevgili bunalrı görünce kılı bile kıpırdamıyor![]() enkazımın üzerinden geçerken gülümsemeye zorluyor kendini![]() ahh sevgili, zorundalıklar olmasa kızacağım belki de sana; belki de kıracağım pamuklara sarıp saklamak istedğim kalbini![]() ahh benim gözleri hülyalım![]() tek bir "git"inin ardına sakladığın "kal" diyen yalvarışların işlemez mi içime![]() senin tek parça burukluğun boğmaz mı beni hüzün denizinde![]() ![]() rüzgarda tir tir titreyen sararmış bir yaprak gibi, tam da düşmeye yakın bırakıp beni sensizlik ormanına hapsediyorsun ![]() ben gün sarısı sevdaların başı dik, yüreği buruk kahramanı![]() ben, sonsuza uzanan yolculuğun yarısında otobüsten indirilmiş yorgun yolcu![]() ben, dağ ve deniz karışımı kokunun hasretlisi çaresiz aşık![]() özlüyorum seni![]() dizlerim kanıyor, gözlerimden bordo denizler dökülüyor, ellerim öksüz ve titrek ellerim![]() çok özlüyorum seni![]() sağ omzumda bıraktığın kokun, ellerinin saçlarımda bıraktığı sıcaklıkla dans ediyor![]() bu raks beni alıp bir turistik geziye çıkarıyor![]() sevdamıza dair ne varsa, bir bir yaşıyorum hepsini bir başıma![]() ![]() son nefesime dek, kalbimin avuçları arasında kalmasını sitediğim tek insan ![]() soğukta beklemekten sıcakta özlemekten vazgeçmeyecek bu ömür![]() tüm kırıklıklıklarına alınmışlıklarına, sitemlerine rağmen, seni yaşamaktan usanmayacak![]() sen yeni bir ömre hazırlanıyorken bile susmayacak yüreği![]() yaşadığını bilerek mutlu olacak![]() uzun yıllar geçecek, sevgili bu biçareyi anımsayamayacak kadar yaşlanacak, hafıza ömre yenik düşecek![]() eskimiş yalnızlığımın tek yoldaşı, yine senin yüreğğin olacak![]() yarılsa ortadan ikiye yüreğim, ancak senin adın dokularımda okunacak![]() istediğin ancak yeminim toprakla haşrolunca vuku bulacak![]() bu biçare, ruhunu teslim ettiğinde geçecek senden ancak![]() dilimin altında sakladığım ne varsa, çenem bağlanmadan dökülecek bir bir![]() ![]() şimdi sadece ayışığı ve yıldızlar şahitken en derinine heyecanımın, uykusuzluktan ve gözyaşı bezlerimin yorğunluğundan şişmiş bir çift kahverengimle, durmuş öylece, güneşin doğmasını bekliyorum
![]() senli rüyalar hüznümü kamçılıyor; gece aşkımı şaha kaldırıp kırıklarımı örtüyor![]() ![]() bu can seni çok özlüyor ![]() ![]()
|
|
#2 |
|
mate
|
Cevap : Gece Aşkımı Şaha Kaldırıp Kırıklarımı ÖrtüyorÇok güzeldi gülgüzeli izninle aşk-sevgi bölümüne taşıyorum ![]() ![]() Teşekkürler |
|
Cevap : Gece Aşkımı Şaha Kaldırıp Kırıklarımı Örtüyor |
|
|
#3 |
|
gülgüzeli
|
Cevap : Gece Aşkımı Şaha Kaldırıp Kırıklarımı Örtüyorben teşekkür ederim mate okuyan gözlerine sağlık
|
|
|
|