Yunus Emre - Çalap Adem Cismini Şarkı Sözü |
07-30-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yunus Emre - Çalap Adem Cismini Şarkı SözüYunus Emre - Çalap Adem Cismini Şarkı Sözü Çalap Adem cismini topraktan can eyledi Şeytan geldi Adem�e tapmağa ar eyledi Aydur ben od�dan nurdan ol bir avuç topraktan Bilmedi kim Adem�in için gevher eyledi Zahir gördü Adem�in batınına bakmadı Bilmedi kim Adem�i halkı sever eyledi Kırk yıl kalıbı yattı adı alemi tudu Gör şeytan buğzundan ne fitneler eyledi Adem toprak yatmıştı at alemi tutmuştu Fikrine bak İblis�in yani hüner eyledi Ol yürüyen atları sürdü Adem üstüne Adem�in mekr irgürüp yani zafer eyledi Adem�in göbeğinden Çalap yaratdı onu Vaff diye durdu urdu kaçtı güzar eyledi Çün durdu Adem devri bu idi Musa kavli İş bu söz yavlak bana katı eser eyledi Musa gönüldü Tur�a Hakk�la münacat kılar Gördü kim bir su akar Musa nazar eyledi Musa aydur göreyim bu su ne yerden gelir Ger böyle akar ise zır ü zeber eyledi İleri vardı Musa lain oturmuş ağlar Gözünün yaşı imiş ol su pınar eyledi Musa eydur laine ağladığın nedendir Nideyim ağlamadan der işim zar eyledi Mukarrebdim Musa ben ol Hakk�ın dergahında Götürdü vurdu yere işimi şer eyledi Sen bilmez misin Musa ben neden ayrıldığım Şunlar öğüme düştü beni humar eyledi Vargıl değil ya Musa rahmet eylesin bana Tövbe kılıp işine hoş istiğfar eyledi Musa erdi hacete Hakk ile münacata Unutdu emaneti söz muhtasar eyledi Hakk Musa�ya ayıtdı unuttun emaneti Ol nidaya canını Musa nisar eyledi Vargıl degil Ya Musa rahmet edeyim ona Secde etsin Adem�e çün istiğfar eyledi Ben ondan umar idim derdime derman kıla Dahi artırdı derdim yani tımar eyledi Ben eğer tapsam ona ol vaktin tapar idim Şimdi hod toprak olup zır ü zeber eyledi Adem İblis kim ola işi işleten Çalap Ay�ı günü yaratıp leyl ü nehar eyledi Mana nedir İblis�den cahilik kamu bizden Ne duydun iş bu sözden sırrı esrar eyledi Çalap aydur şol kula inayet benden ola Ne Şeytan azdırırsar ne kime kar eyledi Altı bin yedi yüz yıldan geçen Adem�i Dile getirdi Yunus söz muhtasar eyeldi |
|