![]() |
Beddua Etmek Doğrumudur? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beddua Etmek Doğrumudur?"Allah beni kahretsin" "Allah benim belami versin" "Ayaklarim kirilsaydı da gitmeseydim" "Dilim kurusaydıda demeseydim" "Öleyim de kurtulayım" ve daha cok bunun gibi beddualar ![]() ![]() ![]() Hem kendilerine, hem de cocuklarina vb ![]() ![]() ![]() ![]() En güzeli tabii ki, gölümüz gibi dili de hayra alistirmak olmalı ![]() ![]() ![]() Mesela:"Allah hidayet versin" Allah iyiliğini versin ![]() ![]() "Allah seni bagislasin" Hazret-i Peygamber(SAV) söyle buyuruyor: “Kendinize bedduâ etmeyiniz, cocuklariniza bedduâ etmeyiniz, mallariniza da bedduâ etmeyiniz ![]() (Zira bu durum) dileklerin kabul edildigi zamana denk gelir de ALLAH bedduânizi kabul ediverir ![]() (Müslim, Zühd, 74) Hz ![]() ![]() ![]() “Rasulullah (SAV) zamaninda Abdullah isminde “el-himâr lakabiyla meshur birisi vardı; s ![]() ![]() ![]() Bir defasinda icki ictigi icin Efendimiz onu cezalandirmisti ![]() ![]() Onun bu sekilde bir kac defa cezalandirildigini gören birisi: “Allah ona lânet etsin! Ne kadar da cok icki iciyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebu Hureyre’nin (R ![]() ![]() “Böyle söylemeyiniz! Kardesinize karsi seytana yardimci olmayiniz! (Buhari) Allahim onu affet, onu dogru yola ilet ![]() ![]() ![]() Insallah Agizimi hayira alistirir ![]() ![]() ![]() beddua etmekten uzak dururuz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|