![]() |
Çokkkkkkkkkk Güzel |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çokkkkkkkkkk GüzelPeygamber efendimiz ruhunu almak için gelen ölüm meleğine; "Ey Azaril! Cebrail'i nerede bıraktın?" buyurdu ![]() semasında bıraktım ![]() ediyorlar" dedi ![]() Böyle konuşurlarken Cebrail aleyhisselam geldi ![]() "Ey kardeşim Cebrail! Artık dünyadan göç vakti geldi ![]() teâlânın katında benim için ne var? Bana onu müjdele de gönül rahatlığı ile emaneti sahibine teslim edeyim" buyurdu ![]() Cebrail aleyhisselam; "Ey Allahü teâlânın sevgilisi! Ben semanın kapısını açık bıraktım ![]() sevgiyle beklerler" dedi ![]() Peygamber efendimiz; "Hamd, Allahü teâlâya mahsustur ![]() müjde ver! Rabbimin nezdinde benim için ne var?" buyurdu ![]() Cebrail aleyhisselam; "Ya Resulallah! Senin teşrifinden dolayı, Cennet kapıları açılmış, Cennet'in nehirleri akmış, Cennet'in ağaçları sarkmış, huriler süslenmiştir" dedi ![]() Peygamber efendimiz yine; "Hamd, Allahü teâlâya mahsustur ![]() başka müjde ver ya Cebrail!" buyurdu ![]() Resulallah! Sen kıyamet günü ilk şefaat eden ve ilk şefaatı kabul olunansın" dedi ![]() Sevgili Peygamberimiz tekrar; "Hamd, Allahü teâlâya mahsustur ![]() Cebrail! Bana başka müjde ver" buyurunca, Cebrail aleyhisselam; "Ya Resulullah! Neyi soruyorsunuz!" dedi ![]() Bunun üzerine Peygamber efendimiz; "Benim bütün endişem, üzüntüm ve kederim, benden sonra geride bıraktığım ümmetimdir" buyurdu ![]() Hazret-i Cebrail; "Ey Allahü teâlânın Habibi! Allahü teâlâ kıyamet günü, sen razı oluncaya kadar ümmetini bağışlar ![]() Bütün peygambelerden önce seni, bütün ümmetlerden önce senin ümmetini Cennet'e koyacaktır" dedi ![]() Sevgili Peygamberimiz, Cebrail aleyhisselama; "Allahü teâlâ katında üç muradım vardır: Biri; ümmetimin günahkarlarına beni şefaatçı etmesi, ikincisi; dünyada yaptıkları günahlardan dolayı onlara azab etmemesi, üçüncüsü; Perşembe ve Pazartesi günleri ümmetimin amellerinin bana arzedilmesidir ![]() iyi ise dua ederim, Allahü teâlâ kabul eder ![]() edip, amel defterinden silinmesini isterim)" buyurdu ![]() Cebrail aleyhisselam, Allahü teâlâdan, bu üç arzusunun da kabul edildiği haberini verdi ![]() rahatladılar ![]() selam ve dua ile |
![]() |
![]() |
|