Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayrimi, senben

Sen-Ben Ayrimi Ve Biz / Sen-Ben Ayrimi Ve Biz

Eski 07-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

SEN-BEN AYRIMI ve BİZ

Ben ve Sen ayrımından çıkıp kendimizle barışmak, iç içe olmak, kaynaşmak ve bütünleşmek ihtiyacımız; mutsuzluk, yalnızlık ve sevgisizlik olarak görünüyor
Her şeyimiz olduğu hâlde kendimizi boş, yalnız ve mutsuz hissediyorsak bilelim ki, diğer insanlarla birlik hâlinde olmamızın, bir hizmetle uğraşmamızın zamanı gelmiştir Kendinden başkalarına yardım etmenin, dayanışmanın verdiği huzur ve tatmin duygusu; dünya üzerinde yaşarken elde ettiğimiz rölâtif tatminlerin hiçbirine benzemiyor

İnsanî değerlerimiz ancak insanlarla beraber bulunduğumuz zaman bir kıymet kazanır İçinde bulunduğumuz çağın kendine özgü bir dili vardır Çağ bizden bir şeyler istiyor ve bazı hedefler gösteriyor
Çağın icapları arasında da sen ve ben ayrımından kurtulmak, biz demeyi öğrenebilmek, maddeye, tutku ve duyulara hâkim olmak, ve maddeyi iradî bir şekilde hedeflere ulaşmak için hem kendimizin hem insanlığın iyiliğine kullanmak vardır Bu dayanışma ve birlik duygusu tüm depresyonların da tek çözümü, üzülmek ve içine kapanmak yerine; dışlaşmak ve sevmek…

Dünya üzerinde ruh kardeşliğinin tesis edileceği yeni ve spiritüel bilgileri çok kapsamlı olan yeni bir dönem başlıyor
21 yy çeşitli kozmik tesirlerin ve enerjilerin insanın ta hücrelerine kadar ineceği yepyeni bir yüzyıl Fizik bedenimizin ruhsallığını, onun madde evreniyle olan gerçek bağlantılarını bilimin aracılığıyla; bilimle-ruhsallık arasında kurulan köGoogle Page Rankingülerden öğrenecek, ışıklı, geniş yollarda çok rahat yürüyebileceğiz…

Peki! Hazır mıyız? İşte her şey bu hazırlığı tamamlamak, geniş ve ferah yollar açmak için…
Fizik beden, aslında ruhsal enerjinin dünya üzerindeki yoğunlaşmış hâlinden başka bir şey değil Madde olan bağlantılarımız doğru dengeli ve verimli olsun istiyorsak, yorum ve enerji alışverişi yapmak için kullandığımız kanalların duyu ve duygulardan geçtiğini unutmamalıyız Duyuları ve duyguları arındırmak, negatif ve düşük seviyeli enerji alanlarından uzak kalmak için içimize dönmek ve bu iç mabedi yeniden inşa etmek zorundayız
Bireysel sorumluluktan Kozmik sorumluluğa giden yolda; her bir kişinin ruhsal ve bedensel sağlığının ve arınmışlığının, gerek kendisi gerekse dünyadaki ve diğer gezegenlerdeki tüm varlıklar için hayatî önem taşıdığını anlayacağımız günler çok yakın…
Doğan her varlık, bedeniyle de ruhunun, gezegenin ve kozmosun evrimine katkıda bulunuyor Düşüncelerimizden sorumlu olduğumuz kadar bedenin gelişiminden de sorumluyuz

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-30-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

merhaba

sen-ben
iyi-kötü
güzel-çirkin

karşıtların birliğisentez
hegel felsefesi
sen-bensentezbiz
kimse salt iyi olamaz
kimse salt kötü olamaz
zaman zaman iyi oluruz
zaman zaman kötü oluruzo halde biz bunların birleşimiyiz
ne felsefe ne bilim ne ruhçuluk tek başına bizi birleştirebilir
sentez bize birleşmemiz gerektiğini anlatıyor
kendi birliğimizi sağlayabilmek için karşıtlıkları red etmememiz gerekir

birbirimizi anlamak ümidi ile

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com