![]() |
Sen-Ben Ayrimi Ve Biz / Sen-Ben Ayrimi Ve Biz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sen-Ben Ayrimi Ve Biz / Sen-Ben Ayrimi Ve BizSEN-BEN AYRIMI ve BİZ Ben ve Sen ayrımından çıkıp kendimizle barışmak, iç içe olmak, kaynaşmak ve bütünleşmek ihtiyacımız; mutsuzluk, yalnızlık ve sevgisizlik olarak görünüyor ![]() Her şeyimiz olduğu hâlde kendimizi boş, yalnız ve mutsuz hissediyorsak bilelim ki, diğer insanlarla birlik hâlinde olmamızın, bir hizmetle uğraşmamızın zamanı gelmiştir ![]() ![]() İnsanî değerlerimiz ancak insanlarla beraber bulunduğumuz zaman bir kıymet kazanır ![]() ![]() ![]() Çağın icapları arasında da sen ve ben ayrımından kurtulmak, biz demeyi öğrenebilmek, maddeye, tutku ve duyulara hâkim olmak, ve maddeyi iradî bir şekilde hedeflere ulaşmak için hem kendimizin hem insanlığın iyiliğine kullanmak vardır ![]() Dünya üzerinde ruh kardeşliğinin tesis edileceği yeni ve spiritüel bilgileri çok kapsamlı olan yeni bir dönem başlıyor ![]() 21 ![]() ![]() Peki! Hazır mıyız? İşte her şey bu hazırlığı tamamlamak, geniş ve ferah yollar açmak için… Fizik beden, aslında ruhsal enerjinin dünya üzerindeki yoğunlaşmış hâlinden başka bir şey değil ![]() ![]() ![]() Bireysel sorumluluktan Kozmik sorumluluğa giden yolda; her bir kişinin ruhsal ve bedensel sağlığının ve arınmışlığının, gerek kendisi gerekse dünyadaki ve diğer gezegenlerdeki tüm varlıklar için hayatî önem taşıdığını anlayacağımız günler çok yakın… Doğan her varlık, bedeniyle de ruhunun, gezegenin ve kozmosun evrimine katkıda bulunuyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sen-Ben Ayrimi Ve Biz / Sen-Ben Ayrimi Ve Biz |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sen-Ben Ayrimi Ve Biz / Sen-Ben Ayrimi Ve Bizmerhaba sen-ben iyi-kötü güzel-çirkin karşıtların birliği ![]() ![]() hegel felsefesi ![]() sen-ben ![]() ![]() ![]() kimse salt iyi olamaz ![]() kimse salt kötü olamaz ![]() zaman zaman iyi oluruz ![]() zaman zaman kötü oluruz ![]() ![]() ne felsefe ne bilim ne ruhçuluk tek başına bizi birleştirebilir ![]() sentez bize birleşmemiz gerektiğini anlatıyor ![]() kendi birliğimizi sağlayabilmek için karşıtlıkları red etmememiz gerekir ![]() birbirimizi anlamak ümidi ile ![]() |
![]() |
![]() |
|