Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çağın, canileri, genç, modern, nihat

Nihat Genç - Modern Çağın Canileri

Eski 07-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nihat Genç yazının pek çok alanında kalem oynatan bir yazar Romandan denemeye, oyundan hikâyeye geniş bir yelpazede başarılı ürünler veriyor Üslûbu sert, ama dürüst; öfkesi pek, ama yerinde Zaman zaman acılı, acıtan ama “humor”u eksiksiz Nihat Genç, bu kitabında bir yandan insanlık durumuzu resmederken, bir yandan da çağdaşımız canilerle hesaplaşıyor Anlatmak istediğini kimi zaman o bildiğimiz, edebî lezzeti yerinde hikâyelerle; kimi zamansa ciddi mi ciddi makalelerle anlatıyor İnsanlık karşısındaki durumlarımız, hayattaki duruşlarımız, “güleriz ağlanacak halimize” vaziyetlerimiz, gülünçlüklerimiz, çaresizliklerimiz Özetle, hepsi bize dair, bizim insanlarımıza, kültürümüze ait canalıcı ayrıntılar, çarpıcı gözlemler, sivri dilli ve de yargılayıcı tespitler içimizdeki insanı korumayı, onu sağaltmayı, hayatı zenginleştirmeyi amaçlayan yazılar, tutanaklar, tarihe kayıt düşmeler Sözün kısası, Nihat Genç’in doyumsuz yazılardan, denemelerinden, hikâyelerinden bir demet, hem de kalınca bir demet

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com