Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
canan, kitap, piraye, tan, özeti, özetleri

Piraye {Canan Tan }, Kitap Özeti, Özetleri

Eski 07-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Piraye {Canan Tan }, Kitap Özeti, Özetleri

Piraye {Canan Tan }

Kızıl saçlıymış Piraye

Kendimi keşke ben de kızıl saçlı olsaydım diye hayıflanırken yakaladım kaç kez

Okudukça dizelerin arasına dalıp kendimden geçtikçe tehlikeli bir biçimde özdeşleşiyordum Piraye'yle

Tiyatro sahnemde bundan sonraki rolüm belliydi artık Nâzım Hikmet'in Piraye'si rolünü oynamak

Peki bana eşlik edecek oyuncu kim olacaktı?

Bunu düşünmek hile anlamsızdı; karşımda Nâzım vardı ya

ŞİİR YÜZLÜ PİRAYE kendi yazdığı senaryolarda yaşıyor

Kim olursa olsun; evleneceğim insan benim varlığımı yok sayarak bir başkasıyla beraberlik yaşayacak ve ben buna seyirci kalacağım ha

Yazgıymış!

İnanmıyorum yazgıya falan Onu yaratan da şekillendiren de bizleriz

Benim yazgım kendi çizeceğim yoldur!

O yolda beraber yürümeyi kabullendiğim insanı da kimseyle paylaşamam ben

YAZGIYA BİLE KAFA TUTACAK KADAR YÜREKLİ Özgürlüğe âşık!

Ancak başkaları tarafından yerinden oynatılan kilometre taşlarının gene başkalarınca gelişigüzel dizilmesiyle önüne serilen yolda yürümeye mecbur bırakılınca İşler değişiyor

Hiç hayıflanma o şiirsellikten uzak düştün diye Gözlerini aç ve o günlerde göremediğin gerçeği gör artık

Nâzım da o sevda yüklü dizelerini eliyle bir kenara itip daha sıcak bulduğu kollara koşmamış mıydı?

Haşindin yaptığı onunkinden çok mu farklı?

Kendince tanrılaştırdığın tapınmaktan gurur duyduğun putların gerçekte basit birer taş parçası olduğunu ne zaman kavrayacaksın?

Ama gönlün gerilerde bir noktaya takılı kaldıysa eğer sevinebileceğin bir gerçeklik duruyor orada

İşte şimdi Nâzım'ın kızıl saçlı Piraye'siyle tam olarak özdeşleştin

Kutlu olsun

Fırtına gibi bir yaşam öyküsünün başoyuncusu oluveriyor PİR

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com