Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adı, ibrahim, kitap, kolıma, mahkûmları, salahov, yazar

Kolıma Mahkûmları | İbrahim Salahov - Kitap Adı: Kolıma Mahkûmları Yazar Adı:

Eski 07-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kolıma Mahkûmları | İbrahim Salahov - Kitap Adı: Kolıma Mahkûmları Yazar Adı:

Kolıma Mahkûmları | İbrahim Salahov

Kitap Adı:Kolıma Mahkûmları
Yazar Adı: İbrahim Salahov
Çeviri: Dr Yusuf Özçoban
Sayfa Sayısı: 272
Fiyat: 18 TL
Yayın Tarihi: Şubat 2010 | Yeni Baskı Yakında
ISBN: 978-605-5676-13-1
Kategori: Roman

Elinizdeki bu kitap Tatar yazarı İbrahim Salahov?un (1911?1998) Kolıma Hikeyeleri adlı (1989) eserinin Türkiye Türkçesine aktarılmış şeklidir Salahov, Stalin dönemi baskı politikaları doğrultusunda haksız yere hapis ve sürgün ile cezalandırılmış Tatar aydınlarından biridir Cezasını tamamladıktan sonra mahkûmiyet ve sürgün hatıralarını yirmi dört yıl gibi uzun bir sürede gizli bir şekilde bu eserinde işler 1981?de tamamladığı romanını uzun yıllar kutu içinde bahçesinde gömülü bırakır Kolıma Hikeyeleri adlı eserinde yazar, Stalin?in uyguladığı acımasız entelektüel katliamını anlatır Stalin?in baskıları, öncelikle halk arasındaki entelektüelleri hedef alır Bunlar arasında sanatçılar, şairler, yazarlar ve bilim adamları vardır Salahov?a göre, yaşanan bu faciaların tek suçlusu Stalin değildir O, anlattığı olaylar vasıtasıyla suçu bütün sistemde, totaliter sistemi ortaya çıkaran, onu yetiştiren kişilerde bulur Kolıma Hikeyeleri?nin ana düşüncesi, Stalin?in baskısına maruz kalmış halkın kaderini ortaya koymaktır Salahov, romanıyla o dönemde yaşananları açıkça anlatıp, bunları belgelerle ortaya koymuştur Okuyucu, bu roman aracılığıyla, Stalin?in uyguladığı baskı politikalarının yansımalarını, bunların bir halkın kaderi üzerinde nasıl bir etki bıraktığını öğrenme fırsatı bulacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com