Taş Uykusu Özet - Aslı Tohumcu Kitapları - Kitap Tanıtım - Taş Uykusu Kitap Fiyatı |
07-30-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Taş Uykusu Özet - Aslı Tohumcu Kitapları - Kitap Tanıtım - Taş Uykusu Kitap FiyatıTaş Uykusu Özet - Aslı Tohumcu Kitapları - Kitap Tanıtım - Taş Uykusu Kitap Fiyatı Kitap Özet İstanbul'da ya da Erzurum'da, Hatay'da ya da Muğla'da, belediye otobüslerinde balık istifi yolculuk eden insanlarOtobüsün arkasında, en beyefendi haliyle dikilen orta yaşlı bir adamSıradan bir emekliİşine giden bir kadınDudakları sürekli kıpırdayan bir altıncı sınıf öğrencisiBir şemsiye satıcısıli kolu sürekli oynayan, yakası paçası dağılmış bir adambiri çocuğunu öldürmüş olabilir mi? Sübyancılıkla suçlanmış… Kocasının tecavüzüne uğramış… Şoföre uzatılsın diye verilen akbilleri cebine indirmiş… Taş Uykusu, köksüzleşerek kurumaya yüz tutan edebiyatımızı, elinden tutup yeniden toprağına, kalabalıkların arasına çekiyor, bir belediye otobüsünde birlikte yolculuk etmek zorunda kalan insanların zihninden geçenleri okuyarak, günümüz Türkiye'sinin şiddet yüklü yüzünü hüzünlü bir fotoğraf karesine çeviriyor Taş Uykusu, edebiyatımızın hapsedildiği fanusun küçük bir dokunuşla paramparça olacağının işaret fişeği olabilecek romanlardan biri… Kitap Ön Yüzü Kitap Künyesi Taş Uykusu - Aslı Tohumcu · Kırmızı Kedi · Basım Tarihi : 01 - 2011 · ISBN : 9789944756549 · Sayfa Sayısı : 104 · Etiket |
|