Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aslı, fiyatı, kitap, kitapları, tanıtım, taş, tohumcu, uykusu, özet

Taş Uykusu Özet - Aslı Tohumcu Kitapları - Kitap Tanıtım - Taş Uykusu Kitap Fiyatı

Eski 07-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Taş Uykusu Özet - Aslı Tohumcu Kitapları - Kitap Tanıtım - Taş Uykusu Kitap Fiyatı

Kitap Özet

İstanbul'da ya da Erzurum'da, Hatay'da ya da Muğla'da, belediye otobüslerinde balık istifi yolculuk eden insanlarOtobüsün arkasında, en beyefendi haliyle dikilen orta yaşlı bir adamSıradan bir emekliİşine giden bir kadınDudakları sürekli kıpırdayan bir altıncı sınıf öğrencisiBir şemsiye satıcısıli kolu sürekli oynayan, yakası paçası dağılmış bir adambiri çocuğunu öldürmüş olabilir mi? Sübyancılıkla suçlanmış… Kocasının tecavüzüne uğramış… Şoföre uzatılsın diye verilen akbilleri cebine indirmiş…

Taş Uykusu, köksüzleşerek kurumaya yüz tutan edebiyatımızı, elinden tutup yeniden toprağına, kalabalıkların arasına çekiyor, bir belediye otobüsünde birlikte yolculuk etmek zorunda kalan insanların zihninden geçenleri okuyarak, günümüz Türkiye'sinin şiddet yüklü yüzünü hüzünlü bir fotoğraf karesine çeviriyor

Taş Uykusu, edebiyatımızın hapsedildiği fanusun küçük bir dokunuşla paramparça olacağının işaret fişeği olabilecek romanlardan biri…

Kitap Ön Yüzü

Kitap Künyesi

Taş Uykusu - Aslı Tohumcu
· Kırmızı Kedi
· Basım Tarihi : 01 - 2011
· ISBN : 9789944756549
· Sayfa Sayısı : 104
· Etiket

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com