![]() |
Her İş İçin Okunacak Dualar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her İş İçin Okunacak DualarHer iş için okunacak dualar EVDEN ÇIKARKEN OKUNACAK DUA Resûlullah Efendimiz'in (s ![]() ![]() ![]() "Bismillâh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Allah'ın ism-i şerifini zikrederek evimden çıkıyorum ![]() ![]() ![]() Evden çıkarken okunacak bir diğer kısa duâ da şudur: "Bismillâh tevekkeltü alallâh ![]() ![]() "Allah'ın ismiyle (Allah'ın ismini söyleyerek) evimden çıkıyorum ![]() ![]() ![]() Bir kimse evine girerken şu duâyı okur: "Allahümme inni es'elüke hayra'l-mevleci ve hayra'l-mahrec ![]() ![]() "Allah'ım! (Evime) her giriş ve çıkışımda senden hayır ve iyilik dilerim ![]() ![]() ![]() ![]() EZANDAN SONRA OKUNACAK DUA Namaz vakitlerinde müezzin ezan okur, mü'minler de ezana icabet eder ![]() Ezana icabet iki türlü olur ![]() ![]() Bilindiği üzere ezan başlayınca susmak, okunan kudsî cümleleri dinlemek müstehabtır ![]() ![]() ![]() ![]() Sabah namazı ezanında ise müezzinin "Essalâtü hayrun mine'n-nevm" kelimesine "Sadaka ve berirte" denerek icabet edilir ![]() Ezan dinlerken icabetini böyle yapmış olan mü'min, ayrıca ezanın sonunda bir de vesile duâsı okursa daha çok sevap alır, hem de Efendimiz (s ![]() ![]() ![]() ![]() Ezandan Sonra Okunacak Dua; "Allahumme rabbe hâzihî'd-dav'veti't-tâmmeh ve's-salâti'l kâimeh, âti Muhammeden'il vesîlete ve'l-fadîlete ve'd-derecete'l-vâsiate ve'b'ashu mekamen Mahmûden ellezi veadteh ![]() Anlamı: "Ey bu mukaddes davetin sahibi ve kılınacak namazın maliki Rabbim, Efendimiz Muhammed Aleyhisselâm'a vesile, fazilet ve geniş derece makamlarını ver ![]() YATARKEN OKUNACAK DUA Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bismikellâhümme ehyâ ve emûtü ![]() "Allah'ım! Senin isminle diriliyor, senin isminle ölüyorum ![]() YATARKEN DİĞER BİR DUÂ Nebiyy-i Ekrem Efendimiz yatağına girince sağına yatar,sağ elinin içini sağ yanağına getirir, böylece Allah'a teslim olma duâsını okurdu ![]() "Allahümme eslemtü nefsî ileyke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Allah'ım, nefsimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YEMEK DUASI Yemek Duâsı Bizler sofraya oturunca, önce: "Bismillâhirrahmânirrahîm" der, sonra elimizi uzatırız ![]() ![]() "Elhamdü lillâhillezî et'amenâ ve sekânâ ve cealenâ müslimîn! ![]() ![]() "Bizi yediren içiren ve bizi Müslümanlardan kılan Allah'a hamdolsun ![]() TEVBE İSTİĞFAR DUASI Tevbe, istiğfar duâlarının manası, yaptığımız bütün günahlara pişmanlık duyduğumuzu ifade etmemiz, bundan sonraki hayatımızda bir daha böyle günah ve kusurları işlemeyeceğimize Rabbimize söz vermemizdir ![]() Günah ve kusurlarına pişmanlık duyup, üzüntü ve elem hisseden mü'min, önce şu istiğfar duâsını huşû ve hudû ile okur: "Estağfirullah ![]() ![]() ![]() ![]() "Yâ Settere'l uyûb, Yâ gaffare'z-zünûb! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Amentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve Rusulihi ve'l-yevmi'l-âhiri ve bi'l-kaderi, hayrihî ve şerrihî minellâhi teâlâ ve'l-bâsü bade'l-mevt ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Her İş İçin Okunacak Dualar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her İş İçin Okunacak Dualarbana çok yardımcı oldun din kardeşim allah bütün mü'minlerden razı olsun insaallah ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|