![]() |
Hz. Muhammed'in Gençlere 50 Nasihatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz. Muhammed'in Gençlere 50 NasihatıHz ![]() Hiç şüphesiz hamd ALLAH’a mahsustur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şahitlik ederiz ki ALLAH’tan başka ilah yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAH’ın salat ve selâmı kıyamete kadar sürekli olarak O’nun (s ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAH Resûlü’nün (s ![]() ![]() ![]() “Ben ancak eğitici ve ilim öğretici olarak gönderildim ![]() “Ben velisi olmayanın velisiyim ![]() Bir keresinde de işaret parmağı ile orta parmağını göstererek şöyle buyurmuştu: “Ben ve yetime kefil olan (onun bakım, beslenme ve işlerinin yürütülmesini üzerine alan) şu iki parmak gibiyiz ![]() ALLAH Resûlü’nün (s ![]() ![]() ![]() ![]() Bu prensipleri sadece saymış olmakla yetinmiyor; bilakis bunları hayatın çeşitli alanlarına da aktarıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geleceğin nesli ve müslüman ümmetin ümidi olan çocuklarımız, iyi ile kötüyü ayırt edip insanı sürekli iyiye yönelten akıl ve düşünüşe dayalı bir oluşuma ve ahlâka ne kadar muhtaçlar ![]() ![]() Muhammedî kriter ve ölçüler doğrultusunda ümmetimizin çocuklarından hiç olmazsa bir nesil oluşturmaya kendimizi vakfettiğimizde aşırı hayalci davrandığımızı sanmıyorum ![]() ![]() ![]() Mekke ve Medine’deki ilk müslümanların yaşlarına baktığımızda, tereddütsüz olarak ezici çoğunluğun gençlerden oluştuğunu görürüz ![]() ![]() ![]() ![]() Son olarak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hz. Muhammed'in Gençlere 50 Nasihatı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz. Muhammed'in Gençlere 50 Nasihatıgüzel sözler allah hepimizden razı olsun insallah ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|