Okul Öncesi Tekerleme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Okul Öncesi TekerlemeTekerleme Sözleri Tekerleme Sözleri kısa Okul Öncesi Tekerleme Sözleri MART Mart gelir şakır şakır, Ayakları gümüş bakır ![]() Kapılardan baktırır, Kazma kürek yaktırır ![]() Haydi Mart Martlasın, Kahkahalar patlasın ![]() Tekir Bir iki tombul tekir Camdan bakar Başına takar Hop hop, altın top PAZAR Pazar gelir rap rap, Biz yapalım şap şap ![]() On parmağı gümüşten, Herkes koşar peşinden ![]() Har zaman yazı yazar, iğne ile kuyu kazar ![]() Kuzu Kuzu kuzu me Bin tepeme Haydi gidelim Ayşe teyzeme ![]() Ocak Şıkıdak şıkıdak, Koşturur köşe bucak ![]() Yılda bir kanatlanır, Ara sıra sakatlanır ![]() Atlı Ocak, tatlı ocak, Büyük adam olacak ![]() Ellerim Ellerim tombik tombik, Kirlenince çok komik Kirli eller sevilmez Güzelliği görülmez Dişlerim bakım ister Hele saçlar, hele scalar Uzayınca tırnaklar Kirlenince kulaklar Bize pis derler, pis derler Ali DAYI Ali dayının keçileri Kıyır kıyır kişniyor Arpa saman istiyor Arpa saman yok Kilimcide çok Kilimci kilim dokur ALi Ali baksa dum dum Sakalına kondum Beş para buldum Cebime koydum Mayıs Altın tas , gümüş tas, Ayağını yere bas ![]() Yıldan yıla allanır, Ağzı dili ballanır ![]() Allı pullu Mayıs, Misler saçar mis mis ![]() Ellerim Parmaklarım Sağ elimde beş parmak, Sol elimde beş parmak Say bak, say bak, say bak ![]() Hepsi eder on parmak ![]() Sen de istersen saymak Say bak, say bak, say bak ![]() Hepsi eder on parmak ![]() haziran Hey Haziran, Haziran, Hazır ol har zaman ![]() Canım balım Haziran, Herkes san hayran ![]() Aman aman Haziran, Haydi cama tırman ![]() Hasan Hasan Hasan Helvaya basan Kapıyı kıran Kızı kaçıran uçan PAZAR Alaca bulaca Pazar, Kuş gibi uçar da uçar ![]() Pır ağaca , pır yamaca, Sığmaz ele avuca Kapıları pıt acar,Kapamadan kaçar ![]() Nisan Nisan nisan nisancık, Kimi zaman insancık ![]() Sarı sarı sardırır, Zaman zaman kandırır ![]() Aman aman pek yaman, Yaşasın canım Nisan ![]() EBE Ebe ebe nerede Su doldurur derede Dere boyu çalılık Derede olur balık Şu ebe de ne alık Oltamı attım, Balığı tuttum ![]() Balık suya dalamaz, Ebe beni bulamaz ![]() Bir, iki, üç, dört, beş, altı, yedi Bunu kim dedi, Diyen dedi on yedi, Yağlı böreği kim yedi? Cumartesi Ufak tefek bir çocuk, Elinde inci boncuk ![]() Binmiş ucan atına, Çabuk geldi yanıma ![]() Tini mini cumartesi, Süslü püslü tepesi ![]() |
|
|
|