Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
nefsine, oku

Nefsine Oku!

Eski 12-27-2007   #1
gülgüzeli

Nefsine Oku!

Allah'ın şu hitabını iyi dinle, bak ne diyor:
"Ey henüz ağaran tüyün ak olmasını geri çeviremeyen aciz!Ey gelmede ve gitmede tercih hakkı olmayan Ademoğlu!İsmin yoktu, resmin yoktu, henüz ad almamıştın, hiç kimse tarafından da tanınmamıştın; yalnız benim ilmimde idin; sana kıymet verdim; yaratıklar içinde en şerefli sınıfa soktum; herhangi süfli bir varlık olarak yaratmadım; Ahseni Takvim(en güzel biçim) sırrına mazhar kıldım; insan yaptım; kendime muhatap tuttum, mükerrem kıldımBütün bunların neticesinde benden ne fenalık gördün de bana baş kaldırıyorsun?Güneşler, yıldızlar, küreler emrine itaat ediyorlar da, sen neyine güvenip bana hasım oluyorsun?"

Hadisi Şerifte şöyle haber verilir
" Hesap günü"neden zikirde gafil bulundun?" diye sorulunca:

"dünya işleri beni meşgul etti" diyene: "işin Süleyman as'dan daha mı çoktu? O hem peygamber hem de hükümdar iken bir an Haktan gafil olmadı,"denir

"hastalığım engel oldu" diyene,"Eyup as dan daha mı çok hastaydın? Vücudunun her yanını yaralar sarmışken bir an bile Allahtan gafil olmadı,"denir

"sıkıntıda, darda idim" deyince;"Yunus as kulumdan daha mı darda idin?O balığın karnında bile Hakkı tesbihe devam etti"denir

"kuyulara , zindanlara düştüğüm için Allahı zikretmedim," diyene ise;" yusuf as kulumdan da mı zor durumda idin?O,oralarda zikrini, fikrini, hikmetini hiç unutmadı,"denirİtiraz edenler böyle susturulur ve mahcup ve pişman olurlar

Öyle kullar vardır ki, onları hiçbir şey Allahın zikrinden alıkoyamazMuhammed Parisa hazretleri Buharadan Hicaza giderken yolda bir sarrafa uğrarSarraf bir gencin durmadan altın alış verişi yaptığını görür Gencin kalbine teveccüh eden Parisa, hayretle gencin kalbinin Hak zikri ile meşgul olduğunu görür ve "Maşallah,EL KARDA,GÖNÜL YAR'DA (Allahta) der ve sevinir Sonra Mekkeye varıp tavaf ederken Kabenin örtüsüne sarılıp sel gibi gözyaşları döken ak sakallı br ihtiyar görür ve gıpta eder "Keşke ben de böyle iltica edip ağlayabilsem"diye düşünürken ihtiyarın kalbine de teveccüh eder ve dünyalık isteği için ağladığını görür; buna da üzülür

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com