![]() |
Nefsine Oku! |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Nefsine Oku!Allah'ın şu hitabını iyi dinle, bak ne diyor: "Ey henüz ağaran tüyün ak olmasını geri çeviremeyen aciz!Ey gelmede ve gitmede tercih hakkı olmayan Ademoğlu!İsmin yoktu, resmin yoktu, henüz ad almamıştın, hiç kimse tarafından da tanınmamıştın; yalnız benim ilmimde idin; sana kıymet verdim; yaratıklar içinde en şerefli sınıfa soktum; herhangi süfli bir varlık olarak yaratmadım; Ahseni Takvim(en güzel biçim) sırrına mazhar kıldım; insan yaptım; kendime muhatap tuttum, mükerrem kıldım ![]() Hadisi Şerifte şöyle haber verilir ![]() " Hesap günü"neden zikirde gafil bulundun?" diye sorulunca: "dünya işleri beni meşgul etti ![]() ![]() ![]() "hastalığım engel oldu" diyene,"Eyup as dan daha mı çok hastaydın? Vücudunun her yanını yaralar sarmışken bir an bile Allahtan gafil olmadı,"denir ![]() "sıkıntıda, darda idim" deyince;"Yunus as kulumdan daha mı darda idin?O balığın karnında bile Hakkı tesbihe devam etti ![]() ![]() "kuyulara , zindanlara düştüğüm için Allahı zikretmedim," diyene ise;" yusuf as kulumdan da mı zor durumda idin?O,oralarda zikrini, fikrini, hikmetini hiç unutmadı,"denir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle kullar vardır ki, onları hiçbir şey Allahın zikrinden alıkoyamaz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|