![]() |
2 Yıllık Mezunların Beklediği Karar |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() 2 Yıllık Mezunların Beklediği KararMeslek liseleri ve meslek yüksek okullarını cazip hale getirmek için başlatılan hazırlıkların son aşamasına gelindi ![]() ![]() ![]() ![]() Hükümet, meslek liseleri ve 2 yıllık meslek yüksek okullarını cazip hale getirip gençleri bu okullara yönlendirmek amacıyla yaptığı hazırlıkların son aşamasına geldi ![]() ![]() Milli Eğitim-sanayi ve üniversite işbirliği çerçevesinde meslek liseleri ve meslek yüksek okulları için yeni düzenlemeler geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Sanayicilerin ara eleman yokluğundan şikayet etmeye başladığı meslek lisesi ve tamamlayıcısı 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunları için yapılan çalışmaların başında askerlik görevlerinin kısaltılması geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hükümetin "Kısa dönem askerlik yapacak yüksekokul mezunlarının daha önce asker öğretmen statülerinde olduğu gibi bir statüyle askerlik yaparak, ordunun eğitim ihtiyacının karşılanması ve silah altında olup hiçbir eğitimi bulunmayanlara yönelik kışla içinde mesleki eğitim verilmesi yönünde programlamalar yapabileceği", askerin de buna sıcak bakacağı kaydedildi ![]() ![]() AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Nejat Birinci, kendi dönemlerinde böyle bir proje bulunduğunu belirterek, "Bu konu istihdamın önünü açacak, işsizliği önemli ölçüde düşürecektir" dedi ![]() Birinci, bu tür bir örneğin Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı arasında yapılan çalışmayla meyvelerini vermeye başladığını da kaydetti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendi dönemlerinde iş garantili perakende programları açtıklarını söyleyen Birinci, meslek lisesi ve meslek yüksekokullarının cazip hale getirilmesinin birçok yönünün bulunduğunu kaydetti ![]() Haber: AA
|
![]() |
![]() |
|