07-28-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey
Uzmanlık Alanı: PATOLOJİ
Türk Eğitim Derneği (TED) Zonguldak Koleji nde orta öğrenimini görmüş, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi nden 1974 yılında mezun olmuştur Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi nde uzmanlık eğitimine başlamıştır 1978 yılında patoloji uzmanı ve öğretim görevlisi olan Dr Mocan 1984 yılında yardımcı doçent, 1986 yılında patoloji doçenti ünvanını almış, 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Profesörlük (İngilizce tıp) kadrosuna atanmıştır 1985 de İngiltere Glasgow Western Infirmary Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Departmanında karaciğerde hepatit B viral lezyonlarında immünohistokimyasal yöntemle araştırmalar yapmıştır 1991 Amerika Birleşik Devletleri Bethesda-Maryland de Armed Forces Institute of Pathology de üropatoloji ve sitopatoloji bölümlerinde çalışmıştır 1992-2003 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı nda Sitoloji Ünitesi Başkanlığı ve 11 yıl Tıp Fakültesi Eğitim Koordinatörlüğü görevlerinde bulunan Profesör Mocan 24 Ocak 2003 tarihinde Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olarak atanmış, eş zamanlı olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı akademik kadrosunda da yer almıştır Şubat 2006 tarihinden itibaren Hacettepe Tıp Fakültesi ndeki görevine dönmüştür 1993-95 yılları arasında Ankara Patoloji Derneği Başkanlığı, 1994-96 yılları arasında Türk Tabipleri Birliği Uzmanlık Dernekleri Koordinasyon Kurulu üyesi (UDKK) Üyeliği, 1995 te XII Ulusal Patoloji Sempozyumu Başkanlığı, 1996 da XII Ulusal Patoloji Kongresi Başkanlığı, 1998 de XIV Ulusal Patoloji Sempozyumu Başkanlığı, 2001-02 yılları arasında Sitopatoloji Çalışma Grubu Başkanlığı, 2001-04 süresince Avrupa Sitoloji Dernekleri Federasyonu (EFCS) Türkiye Delegesi, 2002-04 yıllarında Sitopatoloji Derneği Kurucu Başkanı ve Başkanlığı, 2003 yılından beri Dünya Patoloji ve Laboratuvar Bilimleri Birliği (World Association of Society of Pathology and Laboratory Medicine-WASPaLM) Yönetim Kurulu Üyesi olup 23 Dünya Patoloji ve Laboratuvar Bilimleri Kongresi Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur 1996 yılından bu yana Avrupa Tıp Uzmanları Birliği Patoloji Board Türkiye Delegesidir Halen K K T C 'nde Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır Patolojinin jinekopatoloji ve sitopatoloji dalları özel ilgi alanıdır Telefon: 0-392-2236464 / 152
|
|
|