![]() |
Azerbaycan Yöresel Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Yöresel YemekleriAzerbaycan Yemekleri Azerbaycan Yemek Kültürü ![]() Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir ![]() ![]() Dovga: ince kıyılmış ıspanak, dereotu, kişnişli yoğurtlu çorba ![]() Bakü Pitisi: koyun eti, nohut, patates, soğan ve sumakla hazırlanan güveç ![]() Bastırma koyun kebabı: Koyun eti şişlere takılacak şekilde doğranarak ince ince doğranmış soğan ve baharatla bekletildikten sonra şişlere takılarak, kömürde pişirilir ![]() ![]() Tike pilav: koyun eti, hindi eti ve av kuşları etiyle de yapılır ![]() Şüyüd pilav: dereotunun eşlik ettiği, tencerenin dibine hamur açılıp, üzerine pilav dökülerek pişirilir ![]() Sebzeli pilav: yine altına hamur yapılarak, üzerine et ve ıspanak, kuzu kulağı gibi sebze ilaveleriyle hazırlanır ![]() Hamur İşleri * Düşbere * Xemiraşı * Gürze * Kuymak * Firni * Süzme xingal Salatalar * Soyutma * Khazar salatası * Azerbaycan salatası * Yeşillikler * Fasulye fisindjan Çorbalar * Umac * Piti * Köfte - bozbaş * Turşu sıyık * Parça - bozbaş * Tavuk çorbası * Pelmeni * Haş(Kelle paça) * Sulu xingal * Dovğa * Ayran - doğramaç * Hamuraşı * Balva |
![]() |
![]() |
|