Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adamın, anlamı, başında, belli, iyisi, olur

Adamın İyisi İş Başında Belli Olur Anlamı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Adamın İyisi İş Başında Belli Olur Anlamı

Adamın İyisi İş Başında Belli Olur Kompozisyon Örneği

Adamın İyisi İş Başında Belli Olur Hakkında Bilgiler

Adamın İyisi İş Başında Belli Olur Açıklaması

ADAMIN İYİSİ İŞ BAŞINDA BELLİ OLUR

İyi adam, sağlam karakterde olan, iyi düşünen, iyi duygulara sahip olan, iyi hareket eden, iyi niyetli insandır Ruhunu eğittiği içindir ki birtakım zararlı davranışlardan ve zaaflardan uzaktır Çevresindekilerin çıkarlarını en az kendi çıkarları kadar düşünür, kayırır Yardımseverdir; hak yemez, yalandan kaçınır

“İş insanın aynasıdır” derler Bu söz bize karakterle iş arasındaki bağlantıyı özlü bir şekilde anlatır İyi adam, yaptığı işe kendini bütünüyle verdiği, çalışmayı en büyük görev saydığı ve yaptığının mükemmel olmasını istediği içindir ki canla başla çalışır Kaytarma, işi başından atma yollarını araştırmaz; bunun, insanın hem kendi kişiliğine hem de çevreye karşı bir küçülme olduğunu bilir Böyle, işlerine karşı iyi niyetli bir çalışma eğilimi içinde bulunan kimseler, ilk bakışta belli olur Kendilerini işlerine kaptırmışlardır Bir dakikalarını bile boş geçirmek istemezler Bütün dikkatleri işleri üzerinde yoğunlaşmıştır Sağdan soldan gelen etkilere uymazlar, zararlı eğilimlere kapılmazlar Derin bir sorumluluk duygusuyla yaptıklarının daima en iyi, en başarılı olmasını isterler Bu amaçlarına ulaşırlar da…

Toplumun kalkınması için böyle sağlam karakterli, güvenilir, çalışkan bireylere ihtiyaç vardır Bir insan kendisine verilen işleri canla başla, gerçek bir sorumluluk duygusuyla, en iyi şekilde yapmağa çabaladığı an, sağlam ve saygıdeğer bir kişiliğin temellerini atmış demektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com