Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arasındaki, farklar, sanat, zanaat

Sanat Ve Zanaat Arasındaki Farklar

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sanat Ve Zanaat Arasındaki Farklar

Sanat Nedir Zanaat Nedir
Sanat Ve Zanaat Arasındaki Farkler Nelerdir

Kısaca tanımlayacak olursak sanat kişinin genellikle maddi bir beklentisi olmadan ve daha önce yapılmamış bir eserin yapılması eylemi olarak adlandırılabilirZanaat ise insanoğlunun maddeye dayalı etkinliklerini gereksinimlerini karşılamak için yapılan öğrenimle birlikte deneyim,el becerisi ve ustalık gerektiren iş olarak tanımlanabilirÖzellikle marangozluk ayakkabıcılık terzilik gibi meselekler zanaat kavramı içerisine alınabilir

Maddeler halinde Sanat ve Zanaat ve bu işleri icra edenler arasındaki farkı sıralayacak olursak

1-Sanatçı yaratı eyleminin sonucunda ortaya çıkan eserden belli maddi kaygılar gütmezken Zanaatçı ise belli bir ücret karşılığında ürün meydana getirir işin en başından itibaren zanaatçı maddiyatla başlamıştır işine
2-Sanat eseri çoğunlukla bir kere yapılırken zanaat eseri ayrıca bir meslek olduğundan ve para amacı güdülerek yapıldığından istediğin kadar yapabilrisin
3-Sanatçı nın yapacağı sanat eserinde sanatçının duygusuna göre değişmeler mümkünken zanaatçı yola çıktığı ve başta planladığı işi bitirmeyi amaçlar
4-Kısacası sanat yaratıcılıktır zanaat ise ustalıktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com