![]() |
Lokman Hekim Öğütleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lokman Hekim ÖğütleriLokman Hekim Oğluna Öğütleri Lokman Hekim Nasihatleri `Ey oğul!” Allah`a ortak koşma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sesini alçalt ![]() ![]() ![]() Ey oğul! Takvayı kendin için kârlı bir ticaret olarak kabul et ![]() ![]() Ey oğul! Tövbeyi geciktirme ![]() ![]() Ey oğul! Cahil kimselerle dostluk kurma ![]() Çünkü onunla dost olursan, kendi yaptıklarını senin hoş karşıladığını sanır ![]() Ey oğul! Allah`tan hakkıyla kork ![]() ![]() Ey oğul! Şimdiye kadar susmaktan dolayı hiç pişmanlık duymadım Çünkü söz gümüşse, sükût altındır ![]() Ey oğul! Âlimlerin meclisinde bulun ![]() ![]() ![]() Ey oğul! Allah, yalancının yüz suyunu kurutur, haya duygusunu giderir ![]() ![]() Ey oğul! Kayaları uzaklara taşımak, ahmak adama laf anlatmaktan daha kolaydır ![]() Ey oğul! Öyle bir zaman gelecek ki, sabırlı insanların bile yüzü gülmez olacaktır ![]() Ey oğul! Her işinde ilim ve tecrübe sahibi kimselerle istişare et onların fikrini almaya çalış ![]() Ey oğul! Dünya dipsiz bir denizdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey oğul! Nice ağır yükler taşıdım ![]() ![]() ![]() Ey oğul! Birisiyle dostluk kurmak istiyorsan, önce onu öfkelendirecek bir şey yap ![]() ![]() Ey oğul! Dilini `Allah`ım, beni affet` demeye alıştır ![]() ![]() Ey oğul! Allah`tan öyle bir şey iste ki, günah işlemeye cesaretin olmasın ![]() ![]() Ey oğul! İki dünyada mes`ut olmak istiyorsan, kendini anla ![]() ![]() ![]() Ey oğul! Tembel olma ![]() ![]() Ey oğul! Ahlâkını düzelt ![]() ![]() ![]() Ey oğul! Her şeyin hayırlısı olan orta yolu tercih et ![]() Ey oğul! Sükût ve teenni ile hareket et ![]() ![]() ![]() Ey oğul! Konuşurken sözü fazla dağıtma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sözün tekrarlanmasını isteme ![]() ![]() Ey oğul! Kimse hakkında atıp tutma ![]() Ey oğul! Acizliğini ve fakirliğini hiç kimseye, hattâ ailene dahi açma ki,onların yanında itibarın düşmesin, sözünü dinlemez olmasınlar ![]() Ey oğul! Bir kimse ile bozuşursan, dilini tut ve makbul olan sözü söyle ![]() ![]() Herkesin değerini ve layık olduğu hürmeti muhafaza eyle ![]() Ey oğul! Doğru söyle, Allah`tan gelene razı ol ![]() İlim ve takva ehli veya herhangi bir sebeple senden ileride bulunan bir kimsenin huzurunda dilini tut ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|