|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
besin, gerekenler, gıda, yapılması, zehirlenmesinde |
![]() |
Gıda Besin Zehirlenmesinde Yapılması Gerekenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gıda Besin Zehirlenmesinde Yapılması Gerekenlerbesin zehirlenmesinde neler yapılmalıdır besin zehirlenmesi durumunda ne yapılır Besin zehirlenmeleri, ishal, bulantı, kusma ve ateş ile seyrediyor ![]() ![]() ![]() ![]() Peki besin zehirlenmelerinden korunmak için neler yapmak gerekir? # Besinler hazırlanırken yeteri kadar ısıtılmalıdır ![]() # Besin pişirildikten sonra bir saat içinde yenmelidir ![]() # Yiyecek ve içecekler mümkün olduğunca açıkta bırakılmamalı ![]() # Sebze ve meyveler yıkanmalı ![]() # Etler iyice pişirilmeli ![]() # Alışveriş yaparken ürünlerin son kullanma tarihleri kontrol edilmeli ![]() # Konserve alınacaksa kutusu ezik, kapağı şişmiş olmamalıdır ![]() # Depolanacak besinler kısa zamanda soğutulmalı ve saklanacak yerin sıcaklığı 4 C 'den az olmalıdır ![]() # Yiyecekler yeniden ısıtıldığında kaynama noktasına kadar ısıtılmalıdır ![]() # Mutfak ve depoların temizliği/uygunluğu sağlanmalıdır ![]() # Özellikle toplu yemek veren yerlerdeki aşçılar ve personel eğitilmelidir ![]() # Mikroorganizma bulaşmış yiyeceklerin hemen toplanması için piyasa kontrolü yapılmalıdır ![]() # Salgınlar erken tanımlanarak gerekli önlemler alınmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|