Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
böcek, ilk, isırmalarında, sokmalarında, yardım

Böcek Sokmalarında Ve İsırmalarında İlk Yardım

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Böcek Sokmalarında Ve İsırmalarında İlk Yardım

Böcek Isırmalarına Ve Sokmalarına Karşı İlk Yardım

Kazazede öncelikle sakinleştirilir Yara kalp seviyesinin üstünde tutulur Yaraya buz tatbik edilir Buz yoksasuyla iyice yıkanır Varsa amonyakta kullanılabilir; psikolojik olarak kazazedeyi rahatlatır Amonyak aslında asidik zehirlenmelerde kullanılır

Arı sokması:
Arının iğnesinin steril bir iğne ile çıkarılması gerekir İğne çıkarıldıktan sonra buz tatbik edilebilir

Akrep sokması:
Zehirin gücü akrebin kuyruğundaki boğum sayısı ile doğru orantılıdır Zehir sinir sistemini ve kalbi etkiler Tükrük salgısı artar Kaslar kasılır İdrar kaçırma ve felç görülebilir Sokulan bölgede ağrı, yanma ve uyuşukluk olur Bu durumda yara kesinlikle emilmez Ufak bir turnike ve amonyak uygulanır Kişiye alkol verilmemeli ve yara dağlanmamalıdır

Örümcek sokması:
Zehirli örümcekler kum saati şeklinde küçük ve siyah olurlar Ayrıca kafalarında kırmızı benek olur Isırdıklarında sinir sistemini etkilerler Karın kısmında ağrı görülür Yara oynatılmamalıdır Yaranın üzeri bez veya eşarpla sıkılmalı ve buz uygulanmalıdır

Köpek ısırması:
Kuduz köpeklerin ağızları salyalıdır ve göz bebeklerinde simetri yoktur Sudan korkarlar ve kuyrukları bacaklarının arasında gezerler Isırma durumunda yara bol su ile yıkanmalı ve kapatılarak pansuman için hemen hastahaneye gidilmelidir Tetanoz ve kuduz aşısı olunmalıdır Köpeğin yakalanması ve 10 gün karantinada kalması gerekir

Yılan ısırması:
Yarada diş izi bırakır Zehirli yılanlar kısa, kuyrukları yuvarlak ve kafaları üçgen şeklinde olanlardır Üzerlerindeki pullar daha küçük ve daha fazladır Çok parlak ve canlı renklerde olurlar Isırma durumunda kan pıhtılaşmakta zorlanır, aşırı kan kaybı olur Yanma hissi ve ağrı vardır Şişlik ve morluk görülebilir Sinir sistemini ve kalbi etkiler Kusma, uyuklama ve bulantı görülebilir Yara öncelikle iki dişizi arası çizilerek kanatılır, emilmez Isırılan bölgenin üstü bir bezle sıkılır

Kene yapışması:
Üzerine yağ damlatılarak, bir cımbızla saat yönünün tersine çevrilir

Sülük yapışması:
Sülükler kirli kanı emdiklerinden yararlıdırlar Sigara veya herhangi bir ısı kaynağı ile uzaklaştırılırlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com