![]() |
İlk Yardım Çantası İçindekiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlk Yardım Çantası İçindekilerİlk yardım çantası malzeme listesi ![]() • 5×5 ve 10×10 cm steril gazlı pedler, ve bir rulo gazlı bez • Çeşitli boylarda yapışkan bandajlar • Üçgen bandaj • İlk yardım kitapçığı • Acil yardım numaraları • Evde yaşayan kişilerin alerjilerinin ve ilaçlarının listesi • Elastik bir bandaj • Pamuklu temizleme bezleri • Nonalerjik yapışkan bant • Makas ve cımbız • Termometre • Toplu iğneler • Yaraları temizlemek için sıvı sabun • Tek kullanımlık eldivenler • Küçük el feneri ve ekstra pil • Tek kullanımlık soğuk kompres paketleri Ecza dolabında bulunması gereken ilaçlar : • Kesik ve sıyrıklar için antibiyotikli merhem • Yanık ve cilt tahrişleri için merhem • Burkulma ve baş ağrısı gibi ağrılar için ağrı kesici ilaçlar • Hazımsızlık ve yanma için antasit tablet veya şurupları • Ateş düşürücü ilaç ve şuruplar • Alerji için antihistaminik ilaçlar • Zehirlenmeler için aktif kömür • Bulantı kesici ilaçlar • Kaşıntılar için losyonlar kortizonlu merhemler • Vazelin • Güneş kremi İlk yardım malzemesi : • Steril pamuk paketi • Steril gaz bezi (çeşitli büyüklüklerde) • Steril sargı bezleri • Elastik bandaj • Yara bandı • Flaster • Çengelli iğne • Küçük bir ayna • Cımbız • Makas • Termometre • Alkol • Amonyak • Tendürdiyot mersol betadin gibi antiseptik çözeltiler • Oksijenli su |
![]() |
![]() |
|