Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
faydaları, yavaş, yemekleri, yemenin

Yemekleri Yavaş Yemenin Faydaları

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yemekleri Yavaş Yemenin Faydaları

Yemekleri Hızlı Yemenin Zararları Nelerdir
Yemekleri Hızlı Yemenin Ne Gibi Zararları Vardır

Yavaş Yemek Sağlıklı Yemektir

Üç çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak çocukluğumda çoğu zaman masadan en son ben kalkardım Ama büyüdükçe geride kalmamak için bu sefer daha hızlı yemeyi öğrendimse de şimdi keşke hiç öğrenmeseydim diyorum

Hızlı Yemek Sorunlara Yol Açar

Hızlı yemenin bende açtığı en temel sorun hazımsızlıktı Bazen midemin ağzımın hızına yetişmediğini düşünüyorum ki (gerçekte hazımı kolaylaştıran sıvıların çalışması ve hazım sürecini tamamlanmasının 15-20 dakika tutuğunu unutmayalım) Çoğu zaman yemeğimi bitirmeme tabağım boş olmasına rağmen hala açlık hissediyorum Bu durumlarda aç olup olmadığımı bile bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa o da yavaş yemeye başladıkça hazım sorunlarını aşacağımdır
Hızlı yemenin yarattığı diğer bir sorun da sosyal ilişkelere yansımasıdır Birileri daha yemeğini yerken benim çoktan bitirmemin yarattığı rahatsızlığı anlatamam Bu durum aynı zamanda masadaki sohbetin de kesilmesine sebep oluyor Özellikle birileri ile lokantaya giderken çoğu zaman arkadaşım tabağını yarılamadan garsonun tabağımı kaldırdığını utanarak izledim

Yavaş Yemenin Karşılığı Az Yemektir

Araştırmalara göre yavaş yemek az yemeği de kendiliğinden getiriyor Rhode Adaları Üniversitesi’nin yaptığı araştırma yavaş yemekle daha az kalori alma arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu gözler önüne seriyor Bunu yanında aynı araştırma yemekten sonra kendimizi uzun süre aç hissetmememizin sebebinin yavaş yemek olduğunu gösteriyor

Daha Yavaş Yemek İçin Bir Kaç Öneri

Artık yavaş yemenin daha sağlıklı olduğuna dair kafamda hiç bir soru işareti kalmadığına göre bana sadece bunu uygulamak kalıyor Burada benim de uygulayacağım yavaş yemek için bir kaç tavsiye bulacaksınız:
Küçük lokmalar alın ve yutmadan önce en az dört ila beş kez güzel bir çiğneyin Yeni lokmayı almak için ağzınızın boş olmasına dikkat edin
Her lokmadan sonra elinizdeki kaşık ve çatalınızı lokmanızı yutana kadar masaya bırakın
Yemek yerken başka şeylerle meşgul olmayın Yemek sırasında televizyon izleyen ya da gazete-dergi okuyan kişiler daha hızlı yemek yerler
Başka bir kişi ile birlikte yemek yerken sadece ağzınız boşken konuşmaya özen gösterin
Yemek masasına oturduğunuzda yemeye başlamadan önce kısa bir süre dinlenin ve kendinize ‘Ben yavaş yiyeceğim ve bu yemekten tad alacağım’ deyin Yemek boyunca da zaman zaman kısa aralarla dinlenin
Farklı yemekler yemeğe çalışın Çünkü farklı alışık olmadığımız tadlardaki yemekler bizi yavaşlatırken bildiğimiz yemekleri doğal olarak daha hızlı yeriz

Yavaş Yemenin Ödülleri Var

Yavaş yemenin ödülü midemizi de aşan başka anlamlar taşır Yavaş yemek demek yediğimizden ve etrafımızdaki herşeyden zevk almak demektir Bu da sağlıklı bir yaşamın bir parçasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com