![]() |
Yemekleri Yavaş Yemenin Faydaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemekleri Yavaş Yemenin FaydalarıYemekleri Hızlı Yemenin Zararları Nelerdir Yemekleri Hızlı Yemenin Ne Gibi Zararları Vardır Yavaş Yemek Sağlıklı Yemektir Üç çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak çocukluğumda çoğu zaman masadan en son ben kalkardım ![]() ![]() Hızlı Yemek Sorunlara Yol Açar Hızlı yemenin bende açtığı en temel sorun hazımsızlıktı ![]() ![]() ![]() ![]() Hızlı yemenin yarattığı diğer bir sorun da sosyal ilişkelere yansımasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Yavaş Yemenin Karşılığı Az Yemektir Araştırmalara göre yavaş yemek az yemeği de kendiliğinden getiriyor ![]() ![]() ![]() Daha Yavaş Yemek İçin Bir Kaç Öneri Artık yavaş yemenin daha sağlıklı olduğuna dair kafamda hiç bir soru işareti kalmadığına göre bana sadece bunu uygulamak kalıyor ![]() Küçük lokmalar alın ve yutmadan önce en az dört ila beş kez güzel bir çiğneyin ![]() ![]() Her lokmadan sonra elinizdeki kaşık ve çatalınızı lokmanızı yutana kadar masaya bırakın ![]() Yemek yerken başka şeylerle meşgul olmayın ![]() ![]() Başka bir kişi ile birlikte yemek yerken sadece ağzınız boşken konuşmaya özen gösterin ![]() Yemek masasına oturduğunuzda yemeye başlamadan önce kısa bir süre dinlenin ve kendinize ‘Ben yavaş yiyeceğim ve bu yemekten tad alacağım’ deyin ![]() ![]() Farklı yemekler yemeğe çalışın ![]() ![]() Yavaş Yemenin Ödülleri Var Yavaş yemenin ödülü midemizi de aşan başka anlamlar taşır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|