![]() |
Çocuğum Beni Sevmiyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuğum Beni SevmiyorÇocuğa Yaklaşım Nasıl Olmalı İlginç Ve Güzel Bir yazı Güzellikle Söylemek Bu Değil Zaman zaman kullandığımız bir cümle vardır ![]() ![]() Arkasından şöyle bir cümle de gelir çoğu zaman: ?O yüzden böyle yaptım, ne yapayım? Beni bu cümle grubu üzerinde düşündüren, birkaç defa farklı yer ve zamanlarda yürürken yanımdan geçen insanların, ve sanırım anne olan kadınların bu cümleyi kullanması oldu ![]() ![]() ![]() Ve anladım ki bizim anneler babalar, çocuk eğitiminde sevgi ve şefkatin ne kadar önemli olduğunu öğrenmişler, uygulamak istedikleri baskıyı da güzellikle uygulamaya başlamışlar ![]() ![]() ![]() Mesela çocuğu gitmek istediği bir yere göndermemek için çocuğa mantıklı bir açıklama yapamadan veya çocuğun mantıklı açıklamasına karşı kendi mantıklı gerekçelerini ileri sürmeden, ?yavrum lütfen bak, ben gitmeni istemiyorum tamam mı canım, annenin sözünü dinle? demişler güzellikle ![]() ![]() Ertesi gün de arkadaşına durumu anlatırken ?güzellikle söylemedim anlamadı ben de öyle davranmak zorunda kaldım? demiş ![]() Güzellikle söylemek kavramının içinde yumuşak ses tonu kullanmak, nazikçe davranmak yok mudur? Elbette vardır, ama güzellikle söylemek sadece yumuşak konuşmak değildir ![]() ![]() ![]() Evet, güzellikle söylemek, olmasını istediğimiz şeyleri insanlara bir gerekçe sunmadan sadece yumuşak ses tonuyla söylemek değildir ![]() ![]() ![]() Veya çocuk, annesi hakkında şöyle düşünür: ?Annem yine başladı yumuşak yumuşak konuşmaya, canımı sıkacak bir şeyler söyleyecek demek ki?? Doğru yapayım derken, yanlışın alasını yapmak bu olsa gerek ![]() ![]() ![]() Çocuğa güzellikle yaklaşmak, özellikle kendi isteklerimizi kabul ettirmek için değil, her zaman yapmamız gereken bir şeydir ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece seslendirilişi değil manası da güzel olan cümleler kurabilmek dileği ve duasıyla ![]() ![]() ![]() anne notları sitesinden alıntıdır |
![]() |
![]() |
|