Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
güntekin, kitap, nuri, reşat, sönmüş, yıldızlar, özeti

Sönmüş Yıldızlar Kitap Özeti Reşat Nuri Güntekin

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sönmüş Yıldızlar Kitap Özeti Reşat Nuri Güntekin

Reşat Nuri Güntekin e Ait Sönmüş Yıldızlar Kitabının Özeti

Reşat Nuri Güntekin Sönmüş Yıldızlar Özet

Sönmüş Yıldızlar Özeti Reşat Nuri Güntekin

Reşat Nuri Güntekin Sönmüş Yıldızlar Özeti

SÖNMÜS YILDIZLAR

Misafir salonunda sizinle karsı karsıya geldiğim zaman ne kadar sasırdığımı hatırlarsınız Aman ya

Rabbi! Bu kadar ince ve derin seyler söyleyen sanatkâr, o kısa pantolonlu, sarısın çocuk muydu?

Gözlerime inanamı-yordum Siz de benim hayretime gülmeğe baslamıstınız Artık eskisi gibi mahcup

ve çekingen değildiniz Tavırlarınıza emniyet, sözlerinize tatlı ve serbest bir nese gelmisti Çok

değismistiniz Kenan Bey… Yalnız o eski masum saffetiniz hâlâ baki idi O günden sonra sizinle iki

samimî dost olduk Haliniz, bana öyle emniyet veriyordu ki, hayatımın en gizli gamlarını ve acılarını

size söylemekten çekinmiyordum Yazılarınızı daha büyük bir dikkatle takibe baslamıstım Fakat

onlarda bir zamandan beri garip bir değisme farkediyordum Mahzun, tatlı hayalperestliğinizi yavas

yavas kaybediyor; hırçın, acı bir muharrir oluyordunuz

Artık mukaddesata dil uzatmağa, güzel seylerle eğlenmeğe baslamıstınız Artık hayat ile çarpısmaktan

çekinmiyor, kaleminizi zalim bir kamçı gibi kullanıyor; zavallı insanları hakaretlere, istihzalara

boğuyordunuz

Daha sonra neseli, alaycı bir muharrir oldunuz Herkes, sizi takdir ediyordu Fakat, ya Rabbi, ben, sizin

eski hüzünlerinizi ne kadar tercih ediyordum Maatteessüf, bu kadarla da kalmadınız Kenan Bey… Bir

zaman geldi ki, o hakaretleri, istihzaları bile çok gördünüz Zavallı insanların gözünüzde eğlenilmeğe,

hırpalanmağa bile, değer bir kıymeti kalmamıstı Niçin böyle oldu Kenan Bey? Niçin siirsiz, bedbin,

bedbaht, müstehzi, gaddar bir hikayeci oldunuz? Niçin semanızdaki yıldızlar birer birer dökülüp

söndüler? Bunu bana söylemeğe mecbursunuz; çünkü onlar, benim gamlı günlerimin, karanlık

gecelerimin en derin tesellisiydi Temiz, ince, yüksek ruhlu Hüseyin Kenan’ı öldüren bu müstehzi,

gaddar adama karsı içimde sönmez bir kin var

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com