![]() |
Sönmüş Yıldızlar Kitap Özeti Reşat Nuri Güntekin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sönmüş Yıldızlar Kitap Özeti Reşat Nuri GüntekinReşat Nuri Güntekin e Ait Sönmüş Yıldızlar Kitabının Özeti Reşat Nuri Güntekin Sönmüş Yıldızlar Özet Sönmüş Yıldızlar Özeti Reşat Nuri Güntekin Reşat Nuri Güntekin Sönmüş Yıldızlar Özeti SÖNMÜS YILDIZLAR Misafir salonunda sizinle karsı karsıya geldiğim zaman ne kadar sasırdığımı hatırlarsınız ![]() Rabbi! Bu kadar ince ve derin seyler söyleyen sanatkâr, o kısa pantolonlu, sarısın çocuk muydu? Gözlerime inanamı-yordum ![]() ![]() ve çekingen değildiniz ![]() ![]() değismistiniz Kenan Bey… Yalnız o eski masum saffetiniz hâlâ baki idi ![]() samimî dost olduk ![]() size söylemekten çekinmiyordum ![]() ![]() onlarda bir zamandan beri garip bir değisme farkediyordum ![]() yavas kaybediyor; hırçın, acı bir muharrir oluyordunuz ![]() Artık mukaddesata dil uzatmağa, güzel seylerle eğlenmeğe baslamıstınız ![]() çekinmiyor, kaleminizi zalim bir kamçı gibi kullanıyor; zavallı insanları hakaretlere, istihzalara boğuyordunuz ![]() Daha sonra neseli, alaycı bir muharrir oldunuz ![]() ![]() eski hüzünlerinizi ne kadar tercih ediyordum ![]() zaman geldi ki, o hakaretleri, istihzaları bile çok gördünüz ![]() hırpalanmağa bile, değer bir kıymeti kalmamıstı ![]() bedbaht, müstehzi, gaddar bir hikayeci oldunuz? Niçin semanızdaki yıldızlar birer birer dökülüp söndüler? Bunu bana söylemeğe mecbursunuz; çünkü onlar, benim gamlı günlerimin, karanlık gecelerimin en derin tesellisiydi ![]() gaddar adama karsı içimde sönmez bir kin var ![]() |
![]() |
![]() |
|