Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
oluşur, patlaması, yanardağ

Yanardağ Patlaması Nasıl Oluşur

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yanardağ Patlaması Nasıl Oluşur

Yanardağ Neden Patlar

Yanardağlar Neden Püskürür

Yanardağ Oluşumu Hakkında Kısa Bilgiler

Yer kabuğu, dev bir ateş topunun üzerini sarar Bu ateş topunu oluşturan erimiş kayalar ve madenler, bazı zamanlarda, yer kabuğunun içine doğru sızar Sızdığı bölgedeki kayalar erir ve orada bir MAĞMA ODACIĞI oluşur Zaman içinde, büyüyen ve şişmeye başlayan bu mağma odacığı, günün birinde, yeryüzüne doğru ilk bulduğu yerden büyük bir basınçla çıkmaya başlar ve yanardağın ağzından LAV olarak fışkırır

Lavlar, yerin içlerindeki su kaynaklarını ısıtır ve buharlaştırır Bu da patlayan bir düdüklü tencere gibi, yanardağın patlamasına sebep olur

Yanardağların bacasından çıkan duman, aslında tam olarak duman değil, bu, su buharı ve ona karışan bir takım patlamaya yer arayan mağma gazları, yoğun miktarda kül ve volkanik camlardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com