![]() |
Ege Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege Bölgesinde Yetişen Tarım ÜrünleriEge Bölgesinde Yetişen Bitki Türleri Ege Bölgesinde Yetişen Ürünler Ege Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri ![]() ![]() ![]() ![]() Tütün : Türkiye tütün üretiminin % 50’sini bu bölge karşılar ![]() ![]() Zeytin : Akdeniz ikliminin tanıtıcı kültür bitkisi olan zeytin en çok Ege Bölgesi’nde yetiştirilir ![]() ![]() ![]() Üzüm : Türkiye’de üzüm üretiminin % 40’ını sağlayan bölge 1 ![]() ![]() ![]() ![]() İncir : Kış ılıklığı isteyen ve Akdeniz iklimine uyumlu olan incirin %82’si bu bölgede yetiştirilir ![]() ![]() ![]() İç Batı Anadolu Bölümü’nün Başlıca Tarım Ürünleri Haşhaş : Tohumundan yağ ve kozasından morfin yapımında kullanılan afyon sakızının elde edildiği bir bitkidir ![]() ![]() ![]() ![]() Tahıllar : Bölgede üretilen tahıl ülke üretiminin % 10’a yakın bölümünü karşılar ![]() ![]() Şekerpancarı : Önemli bir endüstri bitkisi olan şekerpancarı Afyon, Kütahya ve Denizli’de üretilir ![]() Ayçiçeği Denizel etkilerin sokulmadığı İç Batı Anadolu’da sulanabilen alanlarda yetişir ![]() Baklagiller Uşak, bölgede nohut üretiminin en fazla yapıldığı yerdir ![]() Pamuk : Akdeniz iklimine uyumlu olduğundan kıyı ovalarında ekimi yapılır ![]() ![]() ![]() Turunçgiller : Akdeniz iklimine uyumlu olan ve kış ılıklığı isteyen turunçgil üretimi, İzmir’in güneyindeki kıyı ovalarında yapılrı ![]() ![]() ![]() Pirinç : Çöküntü ovalarında ekimi yoğunlaşır ![]() Sebze : Bölgenin sebze üretiminde önemli bir yeri vardır ![]() ![]() Meyve : Bölge kendine özgü meyve üretimi ile diğer bölgelerden ayrılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|