Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
afyon, bilgiler, coğrafi, hakkında, ilinin, özellikleri

Afyon İlinin Coğrafi Özellikleri Hakkında Bilgiler

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Afyon İlinin Coğrafi Özellikleri Hakkında Bilgiler

Afyonun Coğrafi Konumu

Afyonun Coğrafyası

Afyonun Coğrafi Özellikleri nedir

Afyonun Coğrafi Özellikleri

Merkez nüfusu 180455'tirToplam nüfusu 901326'dır Türkiye Cumhuriyeti'nin 81 ilinden biri olan Afyonkarahisar ili, Anadolu yarımadasının batıya yakın ortasında ve Ege Bölgesi'nin iç kesiminde yer alır İç Anadolu yaylasının Ege kıyılarına açılan bir eşiği, bir geçidi durumundadır Çevresinde Eskişehir, Konya, Isparta, Denizli, Uşak ve Kütahya illeri bulunur Kuzey doğudan güney batıya uzandıkça alçalan ovaları ile hem Orta Anadolu'dan ve hem de Ege Bölgesi'nden sayılır En kuzeyde Eskişehir sınırından, en güneyde Denizli sınırına kadar kuzey doğudan güney batıya uzunluğu 210 kilometredir Eni ise Kütahya sınırından Isparta sınırına kadar kuzey batıdan güney doğuya 112 kilometredir Denizli'ye doğru incelerek eni 20 kilometreye kadar düşer, bir parça halindedir

İlin diğer komşu illerle sınırlarının toplam uzunluğu 616 kilometredir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com