Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünyanın, dönüşü, ekseninde, sonuçları

Dünyanın Kendi Ekseninde Dönüşü Ve Sonuçları

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünyanın Kendi Ekseninde Dönüşü Ve Sonuçları

Dünyanın Kendi Ekseninde Dönüşünün sonucunda ne olur

Dünyanın kendi etrafında dönüşü

dünyanın kendi etrafında dönüşü ne kadar sürer

dünyanın kendi ekseni etrafında dönüşü

Yaşadığımız dünya iki şekilde hareket eder 1- Dünya kendi etrafında döner , 2- dünya güneş etrafında döner

Dünyanın batıdan doğuya doğru dönmesinin tamamlanmasını 24 saatte tamamlıyor Dünya bu eksende dönüş yaparken ekvatorda saatte 1670 kilometre bir hıza ulaşıyor

Kutuplara doğru gittikçe bu hız azalıyor, kutup noktasonda ise hızı 0 a kadar iniyor Bu sebepten dolayı ekvatordan kutuplara doğru gidildikçe gündoğumu ve günbatımları uzuyor

DÜnyanın kendi etrafındaki dönüşü sırasında şu olaylar görülür ;

1- Dünya dönmesini 24 saatte tamamlar ve gece gündüz oluşur Güneş ışınlarının vurduğu yerde gündüz, vurmadığı yerde gece olur

2- Değişik boylamlar üstünde yer alan bölümlerde yerel saat farkı yaşanır

3- Coğrafi nokta aynı gün içerisinde güneşten aldığı ışınları değişik açılardan alıyor

4- Bu dönmeden sonra gün içinde sıcaklı ve bunula beraber basınç farkı oluşuyor

5- Yönler oluşur

6- Devamlı rüzgarın yönünde değişiklik olur

7- Okyanusların akıntılarında değişiklik olur

7- Dinamik basınç kuşakları meydana gelir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com