Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
büyüklüğü, dünyanın, güneşin, kadardır

Dünyanın Ve Güneşin Büyüklüğü Ne Kadardır

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünyanın Ve Güneşin Büyüklüğü Ne Kadardır

Dünya Ve Güneşin Büyüklükleri,

Dünyanın Büyüklüğü Ne kadardır,

Güneşin Büyüklüğü ne kadardır

Dünyanın Ve Güneşin Büyüklükleri; Dünya'nın geoid şekli nedeniyle, yerçekimi Ekvator'dan kutuplara doğru artar

Dünya, geoid değil de küre şeklinde olsaydı, yerçekimi Dünya'nın her yerinde aynı olurdu

Dünya'nın geoid şekli nedeniyle Ekvator diğer paralellerden ve meridyenlerden daha uzundur Dünya küre şeklinde olsaydı, Ekvator çevresi (kutupları çevreleyen iki meridyenin uzunluğu) birbirine eşit olurdu

Dünyanın Ekvator çevresi =40077 km

Kutuplar çevresi=40009 km

Güneşin Büyüklüğü

Güneşin çapı dünyanın ortalama 109 katıdır Hacmi ise 13 milyon katı ve ağırlığı 333000 katıdır Güneşin yoğunluğu dünyanın yoğunluğunun 4'te 1'i kadardır

Güneşin büyüklüğünü şu oranlarda gösterebiliriz

Hacim 1,4122×1027 m3

Dünya'nın 1300000 katı

Kütle 1,9891 ×1030 kg

Dünya'nın 332946 katı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com