Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
nelerdir, tahıl, ürünleri

Tahıl Ürünleri Nelerdir

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tahıl Ürünleri Nelerdir

Tahıl Nedir - Tahıl Çeşitleri Nelerdir?

Tahıl, genellikle buğdaygillerden hasat edilen ürünlere ve onların tohumlarına verilen addır

Dünyanın heryerinde yaygın olarak bulunan, yiyecek olarak tüketilen bitki ürünleridir Günlük hayatta ekmek ve ürünlerinin yapımlarında un halinde kullanılırlar Bununla beraber kullanım alanları geniş olan ürünledir Bu Familyanın 400 civarında cins ve 4500 civarında tür içerdiği bilinmektedir Tahılların dünyada 614 milyon hektar üzerinde işlendiği bilinmektedir Tahılların ülkelere ve bölgelere göre dağılımına bakıldığında ise Avrupa, Kuzey Amerika ve Yakın Doğuda buğdayın yaygın olduğu gözlenirken, Uzak doğu ülkelerinde Pirinç olduğu görülmektedir

Serin iklim tahılları

Buğday

Arpa

Yulaf

Çavdar

Sıcak iklim tahılları

Mısır

Sorgum

Darı

Pirinç

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com