Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
maddeler, ozon, tabakasına, veren, zarar

Ozon Tabakasına Zarar Veren Maddeler

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ozon Tabakasına Zarar Veren Maddeler

Ozon Tabakası Neden Deliniyor

Ozon Bakasına Zararlı Olan Kimyasallar

1-Kloroflorokarbonlar (CFC’ler), genel olarak klima sistemlerinde, buzdolaplarında köpük üretiminde (örneğin yataklar için) kullanılır

2-Halonlar, yangın söndürme cihazlarında kullanılır

3-Metil bromid, tarımda böcek ilacı olarak kullanılır

Ozon Deliği Nedir?

Ozon deliği gerçekten bir delik değildir Ozon tabakasındaki bir incelmedir Bu ozon tabakası gittikçe inceliyor anlamındadır Bunun sebebi bizlerin havaya saldığı kimyasallardır Bu kimyasallar günlük yaşamımızda kullanırlar ve ozon tabakasına zarar verirler

Modern cihazlar ozon tabakasındaki incelmeyi belirleyebilmektedir Ölçümler Güney Kutbundaki (Antartika) incelmenin Kuzey Kutbuna göre daha büyük olduğunu göstermiştir Ozon tabakasındaki bu incelme bir şey yapılmazsa daha da büyüyecektir

Ozon tabakasında incelme küresel bir problemdir Ozon tabakasındaki incelme problemine herkesin duyarlı olması ve zararlı kimyasalları artık daha fazla kullanmamasıyla ozon tabakasının iyileştirilmesi mümkün olabilecektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com