Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
geliştirmek, hayvancılığı, için, neler, yapılmalıdır

Hayvancılığı Geliştirmek İçin Neler Yapılmalıdır

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hayvancılığı Geliştirmek İçin Neler Yapılmalıdır

Türkiyede Hayvancılığı Geliştirmek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir
  • HAYVANCILIĞIMIZI GELİŞTİRMEK İÇİN YAPILACAK ÇALIŞMALAR
1 Hayvan Soyları İyileştirilmeli (Islah edilmeli): Yerli ırklar et-süt verimi yüksek olan ırklarla melezleştirilmeli veya iyi cins hayvan ithal ederek sayısını artırmalıyız İyi cins hayvan yetiştirmek amacıyla Cumhuriyetin ilk yıllarında çalışmalar başlatılmıştır İyi cins hayvan yetiştiren çiftliklere hara denir Örnek: Bursa-Karacabey, Eskişehir-Çifteler
2 Mera Hayvancılığı Yerine Ahır Hayvancılığı Geliştirilmeli: Mera hayvancılığı otlaklarda yapılan hayvancılık şeklidir Masrafsızdır Ancak verim düşüktür Bundan dolayı yem kullanımı fazla olan , fakat verimi yüksek olan ahır hayvancılığına önem verilmelidir
3 Otlaklar Korunmalı: Otlaklarımız tarımda makinalaşma ile sürekli olarak daralmaktadır Ayrıca otlaklarda aşırı otlatma sonucu otlaklar bozulmaktadır Bu olumsuzluklar sonucunda hayvanlarımız yeterince beslenememektedir Hayvancılığı geliştirmek için bu olumsuz durumlar önlenmeli
4 Yem üretimi artırılmalı: Meraların yetersiz olması yem bitkilerine olan talebi arttırır Ayrıca yem fabrikalarında üretilen suni yemlere de olan talep artmaktadır
5 Erken kesim önlenmeli (süt kuzu-süt dana): Bölgelerde yetiştirilen hayvanlar kışın yem ihtiyacını karşılamak için yeni doğan hayvanları satmakta onlardan elde edilen parayla da diğerlerine bakılmaktadır Erken kesim deri ve et açısından ülke ekonomisine olumsuz etki yapar
6 Salgın hastalıklarla mücadele edilmeli
7 Çiftçi eğitilmeli ve kredi desteği sağlanmalı
NOT: Türkiye’de genelde mera hayvancılığı gelişmiştir Bundan dolayı hayvancılımızın coğrafi dağılışında daha çok iklim etkilidir Ayrıca et ve süt üretimi de iklimin etkisi altındadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com