Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arasındaki, farklılıklar, ile, kış, mevsimi, yaz

Yaz Mevsimi İle Kış Mevsimi Arasındaki Farklılıklar

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yaz Mevsimi İle Kış Mevsimi Arasındaki Farklılıklar

Yaz Mevsimi Hakkında Bilgiler

Kış Mevsimi Hakkında Bilgiler

Yaz Mevsimi

Yaz, en sıcak mevsimdir Kuzey Yarım Küre'de en uzun günler yazda gerçekleşir Dünya ısıyı depo ettiği için en sıcak günler genellikle yaklaşık iki ay sonra ortaya çıkar Sıcak günler Kuzey Yarım Küre'de 21 Haziran ile 22 Eylül arasında, Güney Yarım Küre'de ise 22 Aralık ile 21 Mart arasındadır

Kış Mevsimi

Kış, 4 mevsimden biridir Aralık , Ocak, Şubat, aylarından oluşur Bu mevsim mevsimlerin en soğuğudur Bu mevsimde hava sıcaklığı eksilere doğru düşer, bu düşmeyle kar ve yağmur artar Türkiye'de kış ilk olarak Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi'nde başlayarak batıya doğru ilerler

Kış mevsiminde hava sıcaklığı çoğu bölgelerde sıfırın altına iner ve don olayı gerçekleşir Kış mevsiminde güneş ışınları dünyaya yatay olarak gelir Bu nedenle hava oldukça soğuk olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com