Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atık, evsel

Evsel Atık Nedir

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Evsel Atık Nedir

Kısaca Evsel Atık Nedir

Evde kullanımdan düşmüş, eskimiş, yıpranmış veya çöp durumuna gelmiş maddeler

Hangi Evsel Atıklar Geri Dönüştürülebiliyor

Çöpün içindeki geri dönüştürülebilir malzemelerin önemli bir miktarını yiyecek ve içecek ambalajlarında kullanılan metal plastik ve cam atıklar ile kağıt ve karton oluşturmaktadır Bunun yanında kemik, tekstil parçaları da özel ayırma tesislerinde geri dönüştürülebilmektedir

Evsel Katı Atık Bileşenlerinden Geri Kazanılabilen Atıklar

Gazete bayileri ve eve dağıtılan gazeteler, Geniş hacimli malzeme paketleri

Bilgisayar kağıdı, beyaz ve kırpıntı kağıt, Temiz kağıdın çeşitli karışımları

Meşrubat, sirke ve yağ şişeleri, fotoğraf filmi, Süt ve su kapları, deterjan ve yağ şişeleri, Sulama boruları, yiyecek paketleri ve şişeleri, İnce kurutemizleme, paketleme poşetleme, Şişelerin kapakları, çerez kapları, Mikrodalga fırın tabakları, Ketçap ve hardal şişeleri

Renksiz ve renkli cam şişe kaplar

Teneke kutular, beyaz eşyalar, diğer metaller

Alüminyum, bakır, kurşun vb

Malzeme ambalajında kullanılan tahtalar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com