Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kimdir, pauli, wolfgang

Wolfgang Pauli Kimdir

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Wolfgang Pauli Kimdir

Wolfgang Pauli hakkında bilgi

Wolfgang Pauli hayat hikayesi

Wolfgang Pauli biyografi

Wolfgang Pauli, 25 Nisan 1900'de Viyana'da doğdu Arnold Sommerfeld'in yanında Münich Universitesi'ne gitmeden önce ilk eğitimini Viyana'da tamamladı

1921 yılında doktorasını aldı ve Göttingen Universitesi'nde bir yıl Max Born'un, daha sonraki yıl da Copenhag'da Niels Bohr'un yanında asistanlık yaptı

1923 - 1928 yılları arasında Hamburg Üniversitesi'nde okutman olarak çalıştı Hamburg Üniversitesi'ndeki görevinin ardından Zürih Federal Teknoloji Üniversitesi'nde teorik fizik profesörü oldu

Sonraları, 1931 - 1941 yılları arasında Michigan Üniversitesi'nde ve 1942 yılında Purdue Üniversitesi'nde aynı görevle çalıştı 1940 yılında Princeton'da "Teorik Fizik Bilim Başkanlığı"na seçildi fakat II Dünya Savaşı sonrası Zürih'e geri döndü

Zürih'e döndükden sonra Görecelik Teorisinin iyi bir açıklamasını yayımladı Kendi adıyla anılan Exclusion Prensibi' ni ortaya attığında, atomun yapısını belirginleştirdi ve elektronun durumunu nitelendirmek için iki değişkenli bir fonksiyonun gerekliliğini ortaya koydu

Pauli, II Dünya Savaşı'ndan hemen önce Zürih'teki Teorik Fizik Araştırma Merkezi'nde, yüksüz, ağırlıksız ve Beta bozumu sırasında enerji yüklü parçacığık olan neutrinonun varlığının farkına varan ilk kişidi oldu

Temel parçacıkların yörünge ve istatistiği arasındaki ilişkiyi ortaya koyarak, alan teorisini birleştirten Pauli, quantum teorisi keşfine büyük katkılarda bulundu ve 1945 yılında bu alandaki büyük ilerlemeye aktif olarak katıldı Teorik fizik ve quantum mekanik problemleri üzerine birçok ülkede makaleleri yayımlandı Aynı sene Nobel Fizik Ödülüne layık görüldü

Royal Society of London'ın yabancı bir üyesi olan Pauli, ayrıca Swiss Physical Society, American Physical Society, American Association for the Advancement of Science'a da üyeydi 1930 yılında Lorentz Madalyasıyla ödüllendirildi

Wolfgang Pauli, Franciska Bertram ile 4 Nisan 1934 yılında evlendi 15 Aralık 1958'de Zürih'te öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com