![]() |
Victor Hugo Biyografisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Victor Hugo BiyografisiVictor Hugo Kimdir Victor Hugo Eseleri Victor Hugo ![]() Victor Hugo 26 Şubat 1802'de Fransa'da doğmustur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşli bir demokrasi ve cumhuriyet yanlısı olarak imparatorluk rejimini eleştiren yapıtlar yazdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fransa'da Cumhuriyet yeniden kurulunca Paris'e döndü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1885 yılında ölüm döşeğinde iken; “ "Tanrı'ya inanıyorum, ahirete inanıyorum; fakat hiçbir kilise papazını başımda istemiyorum ![]() ![]() ![]() diyerek 22 Mayıs 1885 yılında hayata gözlerini yummuştur ![]() Eserleri Şiirler * Doğulular * Cezalar * Dalıp Gitmeler * Müthiş Fil * Dede Olma Sanatı * Bu Çiçek Senin İçin * Dilenci * Fransa * Kadına sitem * Gelin Böceği * Ağlamak için gözden yaş mı akmalı * Sonbahar yaprakları * Asırların efsanesi * Söylesem Söyleyebilsem Ah Derdimi * Aşk dilencisi * Aşkımın Aşkı Tiyatro eserleri * Lucreca Borgia * Ruy Blas * Burgrave'lar * Hernani * Kral eğleniyor * Mary Tudor Romanlar * Sefiller * İzlanda Hanı * Notre Dame'ın Kamburu * Deniz E * Bir idam mahkumunun son günü * Doksanüç ihtilali * Dalıp gitmeler * Gülen adam * Korkunç yıl * Büyük baba olma sanatı * Düşüncenin dört ana kaynağı * Hürriyet içinde tiyatro * Uğursuz yıllar * Taş yığını * Nişanlıya Mektuplar |
![]() |
![]() |
|